- Fint å score, men enda bedre å vinne

Craig Bellamy fornøyd med sin 50. ligascoring, men setter mest pris på seieren. Liverpool klatrer på tabellen. Bolton i åpent salg.

Alonso scoret det første på straffeDe røde spilte en ny bra fotballkamp i går og vant igjen med klar margin på bortebane. Løpene, bevegelsen og farten, spesielt ved Bellamy, er en helt annen enn bare for noen få uker siden, og dersom Liverpool er på vei på mot toppformen kan det bli mye moro fremover. Gårsdagens resultater betyr at laget nå ligger på 3. plass i Premier League – 8 poeng bak Chelsea og 13 bak United før dagens kamper.

Bellamy scoret i går hans 50. ligamål og den fjerde for sesongen. Kuyt er fortsatt toppscorer i Premier League for Merseysidelaget med seks nettkjenninger. Crouch har scoret flest mål totalt. Han står på ni mål i alle turneringer. Det inkluderer fem fra Champions League. De siste ukene har vi imidlertid fått sett mer og mer til Dirk Kuyt og Craig Bellamy på topp. Det er nok slik Rafa har tenkt at angrepet vårt skal se ut i de viktigste kampene siden spillerne ble kjøpt i sommer. Av forskjellige årsaker har det imidlertid vært vanskelig å få kjørt dem inn før nå.

Bellamy hadde en ny god dag på jobben på The Valley, og skaper igjen manger sjanser og åpninger både for seg selv og andre med farten og løpene. Etter kampen uttalte waliseren at han var mest fornøyd med at laget tok tre nye poeng og kan fortsette å legge press på lagene foran og rundt seg på tabellen.

- Vi visste mål nummer to kom til å bli viktig. Det tok tid før det kom, men vi visste at det kom til å begrave kampen. Så lenge det stod 1-0, hjalp det ikke at vi dominerte, Charlton kom til noen store sjanser før jeg scoret.

Resultatet tar Liverpool opp bak Chelsea og United på tabellen og er den sjette ligakampen på rad uten å slippe inn mål. Fire av disse kampene er vunnet, to har endte uavgjort. Liverpool har ikke tapt siden den mørke dagen på Emitrates Stadium (0-3). På de ti siste kampene (se oversikt under) er de nettopp nederlagene mot rivalene Arsenal og Manchester United som skiller seg ut. På de ti siste står de nå bortført med 6 seire, to uavgjort og to tap. Målforskjellen er 17-6. Fem av baklengsmålene har kommet i to kamper. Frem til laget skal møte Chelsea på Anfield 20. januar skal de møte: Watford, Blackburn (B), Tottenham (B), Bolton og Watford (B). Mellom disse kampene skal de møtes Arsenal to ganger. Først i ligacupen allerede på tirsdag, deretter i FA-Cupen. Atkinson er satt opp som dommer tirsdag.

10 siste i ligaen
Charlton (3-0)
Fulham  (4-0)
Wigan (4-0)
Portsmouth (0-0)
Manch City  (1-0)
M’Boro (0-0)
Arsenal (0-3)
Reading  (2-0)
Aston Villa (3-1)
Manch Utd (0-2)

Bolton i åpent salg
Kampen på Anfield 1. nyttårsdag er i ferd med å bli utsolgt, men billettkontoret har fortsatt noen få billetter igjen. Disse er nå i åpent salg til alle som har Fan Card. Sjekk denne linken.