- Nå begynner alvoret

Jamie Carragher ser fram til den første cupkampen i Champions League 2005-06, hvor Liverpool har mulighet til å sette enda en defensiv rekord. Liverpool trakk Chelsea og Everton!

- Trofeer viktigere enn rekorder
Jamie Carragher og Liverpool ser fram mot en ny og stor fotballkveld i Europa da Liverpool igjen spiller på ”Lysets stadion” i Lisboa.  Arenaen er riktignok ombygd siden Liverpool ved tre anledninger sendte storklubben ut av Europa og selv endte opp i finaler i 1978, 1984 og 1985, men Carra er ikke i tvil om at det blir en tøff test når turneringen nå for alvor begynner med cuprunder.

- Det er ikke så mye press i gruppespillet, spesielt i begynnelsen hvor du vet at du alltid får en ny sjanse hvis du skulle gjøre en glipp, sier Carragher.

- Det er en annerledes følelse når det begynner å bli cupspill.  I forrige sesong hadde Arsenal 20 svake minutter i den første kampen mot Bayern Munchen og det gjorde de øvrige 160 uvesentlige.  Det er faren.  Du må holde konsentrasjonen mye mer oppe og sørge for at du ikke gjør tåpelige feil, ellers kan du få for mye å gjøre foran returen.  Mange lag vil se på hva vi oppnådde forrige sesong og tro at det kan bli deres år.  Når du er kommet så langt som dette kan alle slå alle.  Etter hva Benfica gjorde mot Manchester United vil de ha tro på egne muligheter.  Vi må være veldig forsiktige.

Det er 489 minutter siden Liverpool slapp inn et mål mot Real Betis i den første kampen i gruppespillet.  Til tross for sin stolte historie har LFC aldri spilt seks kamper på rad uten å slippe inn mål i Europa.  Det i en sesong hvor Liverpool allerede har satt flere rekorder når det gjelder å holde buret rent.

- Det kan være et passende mål, sier Carra om muligheten til å gå et halvt dusin kamper uten å slippe inn mål.  – Forsvarets jobb er å holde buret rent, og selv om du muligens ikke tenker så mye på det under kampen, jo lenger du spiller uten å få noen i sekken jo mer oppsatt er du på å fortsette statistikken.

- Når det er sagt, vi vil eller vinne kampen og slippe inn et mål enn å spille 0-0, men i Europa er det spesielt viktig at du ikke slipper inn.

- I slike kamper dreier det seg ikke bare om keepere og forsvarspillere.  Du behøver midtbanespillere og angripere som også ofrer seg siden du vet at de vil prøve å skape mange sjanser mot deg.

- Det er vanskelig å sammenligne dette forsvaret og det vi hadde i 2001, men jeg vil heller ha trofeer og medaljer enn rekorder.  Statistikken antyder at dette forsvaret er bedre, men i 2001 vant vi tre trofeer i en sesong og for meg betyr det mer.  Det er trofeer det handler om.

- Jeg hadde en annerledes rolle som venstreback da og Markus Babbel var ypperlig som høyreback.  Jeg vil likevel si at uansett hvor briljant Markus var, Steve Finnan er den beste høyrebacken jeg har spilt med.  Han får ikke mye omtale, men når spillerne velger sitt Årets Lag vil jeg være svært overrasket om han ikke er med.  Dessverre får du ikke lov til å stemme på dine lagkamerater, i så fall ville han vært mitt førstevalg.


Trekning i supportercupen
Liverpool har trukket pulje sammen med Chelsea, Everton 2 og Burnley i årets supportercup.

Interessert (ambisiøse) spillere fra LFCSCSB kan ta kontakt med:  [email protected]