- Pennant må bli mer egoistisk

Rafa Benitez mener at Jermaine Pennant må få mer tro på seg selv dersom han skal lykkes i Liverpool. Skader for Birmingham. Trekning på lørdag. Scott Carson helt for Charlton.

Rafa om Jermaine Pennant
Etter en lovende start i Liverpool FC har Jermaine Pennant etter hvert slitt med å få mye spilletid, og Rafael Benitez har gjerne benyttet Steven Gerrard på høyresiden i de viktige kampene.  Manageren sier foran kveldens kamp mot Birmingham, klubben hvor Pennant fikk sin karriere på rett kjøl igjen, at spilleren må bli mer egoistisk og direkte i sin spillestil og væremåte ute på banen.

- Jeg sa til Jermaine før kampen mot Reading sist helg at han måtte tro mer på seg selv.  Han tok det til seg.  Mot Reading kunne du se to eller tre ganger at han kom seg forbi motstandere og gikk framover, forklarer Benitez.  – Det er bra, men jeg tror han kan gjøre mer fordi han har stor kapasitet og når han har rom er hans crossballer virkelig gode.

- Han må imidlertid bli litt mer egoistisk, etter min mening, når han kommer i de rette posisjonene.  Han må spille som en ving og være høyt oppe på banen, men han må også score mål.  Han er en av de beste til å slå innlegg, men jeg vil også se at han kan holde på ballen, drible, og komme seg inn i feltet og score mål.  På lørdag slo han innlegg da han isteden kunne ha gått rett på mål.  Kanskje behøver han å vise frem sin personlighet i større grad og prege kampene mer.

- I Birmingham var en av de beste spillerne, kanskje det aller beste, i en nokså liten klubb.  Nå må Jermaine bevise at han kan være det samme i en toppklubb.

- Det finnes mange høyrevinger av kvalitet og dersom du skal komme inn på landslaget (England) må du spille stabilt for din klubb.  Det er vanskelig når Steven (Gerrard) ofte spiller i den posisjonen, men hvis han jobber hardt og utvikler seg kan det være at Jermaine kan komme med i troppen mot Nederland.


Rutinerte spillere ute for Birmingham
Birmingham har hatt en brukbar start på sin ligasesong i The Championship, etter at nedrykket fra Premier League gjorde at de måtte selge flere av sine profiler.  Manager Steve Bruce har også hatt flere at sine mest kjente spillere ute med langtidskader.

Det er derfor uvisst om hjemmelaget vil spare spillere til kveldens kamp, selv om man hvilte folk i forrige runde mot Sheffield United.  Rutinerte folk som Matthew Upson, David Dunn, Damien Johnson, Mikael Forssell og Neil Kilkenny ventes imidlertid fortsatt å være ute med skader.


Trekning kvartfinale
Etter kveldens oppgjør i Carling Cup vil Charlton, Newcastle, Wycombe og Southend få selskap av ytterligere fire klubber.  De åtte gjenværende vil spille sine kvartfinaler i midtuken før jul.

Trekning av kvartfinalen vil bli foretatt førstkommende lørdag, ca kl 13.00 på Sky Sports.


Carson ble straffehelt
I en dramatisk kamp mellom cupdødaren Chesterfield og Charlton i 4.runde i Carling, måtte det straffespark til etter 2-2 ved 90 minutter og 3-3 etter ekstraomganger.  Liverpools utlånte keeper, Scott Carson, ble helten for gjestene fra London da han reddet to straffespark og i praksis besørget at Charlton er klar for neste runde.