- Sissoko er svært viktig for oss

Balansen i laget er best med Momo på banen. Sissoko vil bli enda bedre med mer erfaring. Momo drømmer om å score seiersmålet i CL-finalen! 2.plass for Eccleston og England U17.

Rafael Benítez kommer sannsynligvis til å endre på startoppstillingen i dag også, men en spiller som virker å bli mer og mer viktig for laget er Momo Sissoko. Hans løpskapasitet og taklingsstyrke gjør at manageren har store problemer med å utelate ham. Rafa har bare lovvord om landslagsspilleren fra Mali.
- Jeg husker da vi kjøpte Momo. Han taklet alle på trening, forteller Benítez. – Én eller to av spillerne ble bekymret, men jeg snakket med dem og sa ”Hør, vil du foretrekke å ha Momo på laget ditt eller på det andre laget?”.

- Vi ønsket at han skulle forsette med de samme tingene, og alle forstod det. Han har alltid trent på samme måte. Han arbeider veldig godt.

- Noen spillere trenger tre eller fire dager for å være 100% etter å ha spilt kamp, men Momo er en spiller som kan komme seg etter to eller tre dager.

- Når vi har kondisjonstrening, vil du se Momo helt fremme. Han er et fantastisk skue. Jeg er sikker på at han kan løpe maraton.

Det er ikke overraskende at noen av Liverpools største problemer denne sesongen har oppstått hver gang Momo ikke har vært på banen. Han ble byttet inn for å stabilisere midtbanen etter at Galatasaray hadde redusert to ganger, og han ble tatt av banen på stillingen 3-0 før man til slutt rodde i land en 4-3-seier mot Reading i ligacupen. I uavgjort-kampen mot Blackburn var 21-åringen skadet.
- Jeg synes laget ser tryggere ut når Momo spiller, spesielt for forsvarerne. De vet at de vil få beskyttelse. Og når vi benytter Steve på høyresiden, vet han at han får frihet fordi Momo vil gjøre jobben.

- Balansen med Steve, Momo og Xabi er bedre enn når vi ikke har med Momo og må finne andre løsninger.

- Kanskje folk ikke innser hvor viktig spillere som Momo er. I alle lag kan man se én eller to spillere, for eksempel Makelele i Chelsea er svært viktig.

- Makelele er en teknisk spiller med mer erfaring enn Momo. Hvis man lar Momo spille som Makelele sentralt, må han vite nøyaktig rollen til en defensiv midtbanespiller, men Makelele har mye erfaring og forblir der.

- Momo kan være lagets batteri, men ikke den komplette defensive midtbanespilleren vi leter etter i øyeblikket, fordi han trenger mer erfaring.

- Vi jobber med ham på trening for å forsøke å forbedre pasningsspillet og teknikken hans.

- Noen ganger gir han for lett fra seg ballen etter å ha vunnet den. Men han er ung. Med mer erfaring vil han bli bedre med ballen samtidig som han holder kondisjonen ved like.

- På trening og i kamper er det viktigste jeg sier til ham at han må holde seg på bena og ikke kaste seg ned. Jeg ser aldri at han forsøker å skade en annen spiller, men fordi han forsøker å vinne  så mange baller, så er han noen ganger en risiko. Jeg tror han lærer disse tingene. Jeg håper at det i år vil bli lettere for ham å vinne ballen uten å måtte gå i bakken.

Sissoko synes at han passer godt inn i engelsk fotball, og han er også svært vant til Beníitez’ rotasjonspolitikk fra tiden i Valencia.
- Jeg er en ung spiller. Jeg ser frem til å forbedre meg hele tiden. Jeg liker spillets fysiske side. Jeg har spilt i Frankrike og Spania, men dette er den beste ligaen for meg og min spillestil.

- Da jeg var med Rafa i Valencia, byttet han på startoppstillingen hele tiden, og vi vant La Liga og UEFA-cupen. En spiller er kanskje ikke glad for det, men det er slik. Jeg ønsker å vinne trofeer med Liverpool, og jeg tor vi kan klare det.

- Noen spillere i Valencia ville lure på hvorfor de ikke spilte, men Rafa viste der at det fungerer. Jeg vet at det gjør et, og jeg har fått overført det hit til Liverpool.

Sissoko har spilt 58 kamper for Liverpool, men har fremdeles til gode å finne veien til nettmaskene. Så når vil han score?
- Et godt spørsmål, svarer Sissoko. Forhåpentligvis vil det bli seiersmålet i Champion League-finalen!

2.plass for Eccleston og England U17
Nathan Eccleston, spiss på Dave Shannons U16-lag, har den siste uken vært opptatt med landskamper for England U17 i en mini-turnering i Belgia. På onsdag tapte England 2-3 mot Spania. Eccleston spilte de siste fem minuttene av kampene. To dager senere var han i startoppstillingen i 1-1-kampen mot Portugal, men ble byttet ut i pause. Da engelskmennene sikret 2.plassen i turneringen med 2-0 mot vertsnasjonen satt den unge spissen på benken gjennom hele kampen.

Slutt-tabell UEFA Friendly Mini Tournament

Group

P

W

D

L

F

A

Diff

Pts

 Spain

3

3

0

0

12

4

+8

9

 England

3

1

1

1

5

4

-1

4

 Portugal

3

0

2

1

2

4

-2

2

 Belgium

3

0

1

2

1

8

-7

1