- Stevie er verdens beste

John Arne Riise over seg av begeistring for Stevie Gerrard etter FA Cup-finalen. Harry Kewell med lyskeskade, men sluttspillet skal være utenfor fare. Jan Kromkamp til VM.

Etter en målgivende og to mål av Steven Gerrard i gårsdagens finale, er det mye ros som nå kommer hans vei. På paradebussen rundt i Liverpool i ettermiddag fikk lfc.tv en prat med en fornøyd John Arne Riise. Han gav aldri opp finalen, fordi han hele tiden følte Gerrard kunne gjøre noe ekstraordinært. Det viste seg jo å holde stikk.

- Jeg trodde aldri vi hadde tapt i går, ikke en gang når det bare var fem minutter igjen, og ikke en gang da vi gikk til overtid. Når du har verdens beste spiller på laget ditt så vet du at alt er mulig. Jeg bare ba om at noen kunne gjøre noe spesielt, og Stevie fikset det igjen. Når ballen traff nettmaskene følte jeg for å løpe til ham og gi ham et stort kyss, men jeg ombestemte meg!

- Gerrard er den beste for meg. Han er fremdeles ung, han har alt og kan gjøre som han vil på banen. Det var bare fantastisk å vinne finalen. Oddsen var tidvis mot oss, men vi har mye tro i laget nå og vi tror aldri vi har tapt.

- Fansen har møtt opp for å hilse oss velkommen hjem i dag, og det er briljant å se at vi gjør fansen glade. Det har vært en lang og hard sesong. Neste år må målet være å utgjøre en seriøs utfordrer til tittelen. Forhåpentligvis vil vi neste år kunne gjøre en parade, men da med ligatrofeet å vise frem.

Kewell med lyskeskade
Harry Kewell gjennomgikk en scan på Melwood i morges. Fysioterapauten fra Australias landslag deltok. Scannen viste at Harry har fått revet av en muskel i lysken. Likevel er venstrevingen ventet tilbake i spill i løpet av to til tre uker. Kewell vil få behandling på Melwood de neste ti dagene, før han slår seg sammen med landslagstroppen i Nederland. Han ble i går byttet ut etter 48 minutter og forsvant rett i garderoben sammen med klubbens lege.

Kromkamp til VM
Også Jan Kromkamp er tatt ut til VM. Nederland er plassert i Gruppe C sammen med Argentina, Elfenbenskysten og Serbia&Montenegro. De åpner mot sistnevnte 11. juni. Kromkamp står så langt med åtte landskamper. Dermed er høyrebacken den tiende Liverpoolspilleren på vei til sluttspillet. De andre er Steven Gerrard, Peter Crouch, Jamie Carragher (England), Harry Kewell (Australia), Djibril Cissé (Frankrike), Pepe Reina, Luis Garcia, Xabi Alonso og Fernando Morientes (Spania).