- Trofeene taler for seg

Rafael Benítez mener Liverpool ikke får nok kreditt for prestasjonene de siste to årene. Vanskelig å være manager i et fremmed land. For tidlig å slakte sesongen.

Rafael Benítez har måttet tåle mye kritikk fordi Liverpool sliter med å levere resultater i Premier League. De røde ligger hele 16 poeng bak lederlaget Manchester United. Spanjolen synes imidlertid at Merseyside-laget ikke får den respekten de fortjener. Liverpool har tross alt vunnet Champions League, FA-cupen, UEFA Super Cup og FA Community Shield i løpet av de 29 månedene Benítez har vært sjef på Anfield.

Liverpool er faktisk det eneste engelske laget som er videre til 1/8-finalen i Champions League før denne ukens kamper. Manchester United blir faktisk utslått med tap mot Benfica i siste kamp. Det er sjelden Benítez snakker om egen suksess, men denne gang måtte svare alle som tviler på hans manageregenskaper.
- Vi har vunnet fire trofeer de siste to årene, uttaler han til Livepool Daily Post.

- Det viktigste trofeet i verden er Champions League, og vi har vunnet det. Jeg vet ikke om mange managere med Champions League-pokalen i kabinettet, og de er ledere for veldig, veldig gode lag. Det er ikke lett å vinne det.

- Å vinne fire trofeer på to år er noe ikke mange lag klarer, er det vel? Chelsea er det eneste som har klart det på den tiden.

- Hvis man har vunnet trofeene vi har, ønsker en å vinne Premier League. Jeg ønsker å vinne Premier League her med Liverpool. Det er veldig, veldig klart. Våre supportere ønsker at vi skal vinne trofeer, hvert eneste trofé, og hvis mulig, Premier League.

- Jeg er virkelig ikke bekymret for kritikken, fordi jeg har stor tro på spillerstallen og laget.

Benítez mener også at det å vinne Champions League blir undervurdert, spesielt med en utenlandsk klubb.
- Folk sier noen ganger at Champions League er et lotteri, men de har ikke vunnet det. 

- Hvis du har spilt mot Juventus, Olympiacos, Leverkusen, Chelsea og AC Milan, er det ikke enkelt, tro meg. Det viser hvor vanskelig det er å vinne.

- Jeg vet ikke hvor mange engelske managere som har arbeidet utenlands - Toshack, Kendall - men når man reiser til et annet land, så er det ikke lett. Å vinne Champions League i et annet land når man må lære seg et annet språk og lære seg kulturen, er virkelig bra. Jeg er så fornøyd med det.

- Man må forandre levesett. Det er totalt annerledes. Så å vinne Champions Leage utenlands, er virkelig fantastisk.

Om denne sesongen, så sier Benítez: - Vi spiller mange gode kamper hjemme. Folk glemmer det. Folk sier vi har en forferdelig sesong, men vi har bare spilt 1/3 av sesongen i ligaen, vi er videre i Champions League og i kvartfinalen i Carling Cup. Vår ligaplassering er ikke den beste, men vi vet at vi kan forbedre oss.

- Jeg kan ikke huske å ha sett en eneste perfekt kamp, kanskje 2.omgangen i Istanbul (Champions League-finalen i 2005). Det er alltid noe å forbedre. Hjemme scorer vi mål og vinner. Borte skaper vi sjanser uten å vinne. Vi må begynne å score mål. Så enkelt er det. Vi skaper så mange sjanser, og når man ser på video av bortekampene, så er det enda mer skuffende. Vi angriper og angriper, men jeg har tro på at vi vil begynne å score og se forbedringer.

- Vi vant 12 kamper på rad, holdt buret rent i 33 kamper og tok 82 poeng i Premier League forrige sesong, så vi vet hvordan vi skal vinne og spille bra i ligaen.