- Vi må bli bedre

Rafael Benitez understreker sine videre ambisjoner foran neste sesong. Alan Pardew tror på spetakkel og folkeliv. Spillerflukt fra rival Chelsea.

Liverpool har vist enorm fremgang denne sesongen. Til tross for at de røk ut i 1/8-finalen i Champions League, har det blitt tatt syvmilssteg i ligaen. Nå er man også klar for FA Cup-finale. Benitez er imidlertid ikke av dem som hviler på gamle triumfer. Bare timer før finalen gjør han sine tanker om hvordan man kan utgjøre en enda større trussel til ligamesterskapet neste sesong. I den oppgave er det også forventet at man henter inn forsterkninger i sommer. Aurelio er trolig allerede klar, mens Gonzalez bare venter på arbeidstillatelse.

- En stor klubb trenger alltid å bli bedre, det er det vi vil prøve på.

- Vi har hatt en fantastisk utvikling, men hvert år vil jeg se at vi utvikler oss enda litt til. Jeg er virkelig glad, men vi kan – ja, vi må – forbedre oss neste år.

Mange mener sesongen kunne vært bedre med en garantist for mål på topp. Steven Gerrard har tatt ansvar og står med 21 mål, men en ny angriper er et uttalt mål foran sommerens handel. Crouch har innfridd og Fowler har fått ny kontrakt. Cissé, Morientes og Sinama-Pongolle synes å leve i uvisshet. I den anledning har de røde blitt linket til Darren Bent (Charlton) og Craig Bellamy (Blackburn), som av mange regnes som de mest sannsynlige alternativene. Det spekuleres i tabloidene om Benitez forebereder et bud på £12M for førstnenvte, som har gjort 20 mål denne sesongen.

Pardew gleder seg til kamp
- Vi trives som underdogs. Det er tradisjon for West Ham. Dersom jeg var nøytral ville jeg sett frem til kampen på grunn av måten lagene spiller på. Og dersom du er fan vil du vite at det kommer to par vokale supportermasser. Det vil bli et glimrende folkeliv.

- Finalen er en engangs-greie og hva som helst kan endre situasjonen - en dommeravgjørelse, kanskje man feiler i å gripe de to sjansene man får, og motstanderen gjør det motsatte. Disse scenarioene kan bestemme resultatet. Av og til lever ikke kamper opp til forventningene på grunn av det høye tenningsnivået, men vi er avslappet og jeg håper bare vi kan spille slik vi er gode for. Dersom vi kan gjøre det så vil nasjonen forhåpentligvis backe oss opp.

Spillerflukt fra Chelsea
Liverpools argeste konkurrent denne sesongen, Chelsea FC, synes å ha sikret seg Bayern Munchens Michael Ballack. Det forventes også at ytterligere to spillere blir hentet inn. De siste dagene har William Gallas ytret ønske om å flytte på seg, mens angriper Hernan Crespo også skal ha fått beskjed om at han kan forlate klubben. Begge ventes å flytte til Italia og Serie A.