- Vi må vise hvorfor vi er mestere

Steven Gerrard har innstendig bedt lagkameratene om å lage en ny minneverdig kveld mot Benfica. De røde må hente igjen 0-1 fra første oppgjør.

Steven Gerrard skal til Paris denne sesongen og løfte det nye Champions League-trofeet, og det er helt uavhengig av kveldens resultat mot Benfica. Det nye trofeet presenteres under en seremoni i forbindelse med trekningen av kvart- og semifinalene i Champions League på fredag. Liverpool-kapteinen sier til Liverpool Echo i forkant av dagens kamp mot Benfica at tanken om å bli utslått av turneringen tre måneder før finalen er som et mareritt. De røde tapte 0-1 på Estadio da Luz for to uker siden, men Gerrard tror Benficas sene mål kan virke som en katalysator i kveld.
- Vi må vise alle hvorfor vi er europeiske mestere. Vi fortjente tittelen i fjor for måten vi kom tilbake på og dette er vår største prøve så langt i årets turnering. Vi har troen og selvtilliten.

- Det høres merkelig ut at man kan få noe positivt ut av et negativt resultat, men da vi var i garderoben etter kampen i Portugal, tenkte ingen av oss at det var over.

- Det er bare noe ved dette laget, denne gruppen av spillere og våre supportere som setter pris på å starte i motbakke.

- Jeg føler at noen av våre minst imponerende kamper i Europa har kommet når vi må ta vare på en ledelse eller når vi kan være fornøyd med uavgjort. Det kan være farlig når du er negativ i tankegangen og man er fanget mellom å angripe eller å trygge det man har. Det er når vi vet at vi må vinne dere har sett det beste fra oss.

- Det er situasjonen vi er i nå og det er derfor vi alle ser så mye frem til kveldens kamp. Vi vil ikke vite før etter kampen om det vil bli det samme igjen, men sist sesong hjalp det oss å kjempe mot alle odds.

- Vi må spille i et høyt tempo fra start og gå for mål. Vi vet også at vi må være forsiktige i måten vi gjør det på, men jeg er sikker på at dere skal få se det beste fra oss i kveld.

- Jeg forventer at Benfica er organiserte. De vil ikke gi bort noe og prøve seg på kontringer, så byrden ligger på oss til å bryte dem ned. Vi har spillere til å klare det.

- Benfica har stor respekt for oss og de vil være klar over hva vi fikk til på Anfield forrige sesong. De vet at de må spille en av sine beste kamper for å slå oss ut. Så vi må sørge for at det ikke skjer.

- Vi er vant til å være i denne situasjonen. Ideelt sett ville vi ikke ha feilet på en dødball og sluppet inn det målet, men vi befinner oss i identisk samme situasjon som den mot Olympiakos. Vi visste at vi måtte slå dem med to mål.

- Vi har også fansen i ryggen, og når de lager så mye støy som de gjør på e-cupkvelder, vil det virkelig hjelpe oss.

- Spillerne snakker fremdeles om publikum den kvelden vi slo Chelsea, og hvordan deres synging 45 minutter før avspark fikk alle i garderoben i gang. Det var til stor hjelp, og det vil det bli igjen i kveld.

Liverpool sliter som kjent med måltørke, men Steven Gerrard tror det kun handler om tid før målene renner inn.
- Jeg tror ikke det er mye feil med måten vi spiller på. Faktumet er at vi ikke scorer nok mål, men i det minste er det lett å se hvor vi må bli bedre.

- Hvis du ser på laget vårt, er det ikke mye feil. Vi slipper ikke inn mange mål, forsvaret vårt er fantastisk, midtbanen er sterk og vi har mange gode angripere. Det vi ikke har gjort er å ta vare på sjansene våre. Når det kommer i orden, så blir vi enda sterkere.

- Vi har hatt en bra sesong så langt, men det kunne ha vært enda bedre. Vi er fremdeles med i to cuper og har gode muligheter til å komme på 2.plass i ligaen, så det er klart at vi er på riktig vei. Dette er tiden på året at turneringer vinnes og vi er desperate etter å få noe ut av sesongen.

- Realistisk sett er 2.plass det beste vi kan håpe på i ligaen, så de to cupene er de eneste mulighetene til å vinne et trofé. Min mening er at det minst akseptable for denne klubben er å vinne et trofé hver sesong. Det er det alt handler om og vi er desperate til å få det til å skje denne sesongen.

En retur til Paris er på toppen av ønskelista. Hvis Liverpool ikke går videre i kveld, ser ikke Gerrard på fredagens tur til Paris med mye glede.
- Jeg kommer til å få se den nye pokalen når jeg er på UEFAs seremoni på fredag. Det siste jeg ønsker er å stå ved siden av den å vite at noen andre kommer til å løfte den i mai. Hvis det skjer, vil jeg være skuffet. Neste gang jeg skal til Paris, så håper jeg det er i anledning finalen.