- Vi scorer mot Benfica

Rafael Benitez tar av seg handskene før returmøtet mot portugisiske mesterne, i det som forventes å bli en ny klassiker på Anfield. Transferbudsjettet diskuteres.

- Annerledes i CL
Med 33 scoringer på 28 kamper i Premier League er det liten tvil hvor skoen trykker for Liverpool.  Til tross for stort spillemessig overtak i de fleste kamper sliter man med å få ballen i mål, og toppscorer for de helrøde i ligaen har syv fulltreffere.  Han er til gjengjeld midtbanespiller og heter Steven Gerrard.

På onsdag skal man snu 0-1 i Lisboa for å kunne avansere til kvartfinalen i Champions League på Benfica sin bekostning.  Det betyr i klartekst at man må score minst to mål for å gå direkte videre uten straffespark, og dersom gjestene får nettkjenning må Liverpool svare med tre fulltreffere.

En uvanlig offensiv Rafael Benitez er imidlertid sikker på at hans mannskap, og da ikke minst spissene, vil prestere foran et fullsatt Anfield.  Manageren lover nemlig mål.

- Med angripere kan det være snakk om flaks, om det å være på rett plass til rett tid, sier Rafa.  – Vi behøver litt flaks.  Dersom vi hadde scoret et mål mot Charlton ville vi ha scoret flere og skapte større sjanser, jeg er sikker på det. 

- Vi vil score mot Benfica fordi vi skaper sjanser.  Vi har gode spillere.  I Champions League, med våre supportere i ryggen, er vi sikre på at det blir en helt annen kamp.
På angrepsjakt
Britiske avisere har de siste dagene spekulert i at Rafael Benitez står høyt oppe på ønskelisten til både Real Madrid og Inter Milan.  Det er sikkert riktig, mannen som står bak den regjerende mesteren i Champions League vil være ettertraktet.  Rafael Benitez har imidlertid ikke gjort noen tegn til at han ikke ønsker å fullføre den 5-årige kontrakten som han har på Anfield.

Hva som kan være mer interessant er at avisene også antar at Rafa stiller krav i forhold til sommerens transferbudsjett.  Det spekuleres i at Benitez søker etter £25-30M for å hente inn mer offensiv kraft, da det neppe er særlig tvil om at en høyrekant og minst en angriper som kan score mål står øverst på handleblokka.  Det er trolig også et realistisk tall, selv om klubben har en mulig stadionutbygging å tenke på, siden Liverpools manager de siste sommerne stort sett har hatt £10-15M netto å benytte.