Alonso vil gjerne forlenge

Xabi Alonso forlenger gjerne sin kontrakt med Liverpool. Rafa nekter å fordele skyld etter fadesen på Goodison. Tenåring på prøvespill. Sveitsisk dommer i Nederland.

Xabi Alonso sier til nettstedet til Sky Sports at han ønsker å forlenge sin kontrakt med Liverpool. Spanjolen vil ha to år igjen av sin nåværende kontrakt med klubben etter denne sesongen, og samtaler om en forlengelse har da naturlig nok ikke startet ennå. Men den sentrale midtbanespilleren har ikke noe i mot å starte forhandlingene snart.

Alonso sier til Sky Sports at han gladelig takker ja til en ny kontrakt som matcher den som gjelder for de første fem årene hans i klubben.

- Jeg har kontrakt med klubben i to sesonger til etter denne, så det har ikke vært noe prat om en ny avtale ennå. Men jeg har funnet meg til rette i Liverpool, og jeg føler at jeg inngår i klubbens fremtidsplaner, og det er viktig for en spiller, sier Alonso til skysports.com.

- Jeg kan se hva manageren prøver å oppnå, og han gjør stadig fremskritt. Jeg ønsker å være en del av det. Jeg kjenner manageren såpass godt, at jeg vet han ønsker å fortsette fremgangen og heve laget enda et nivå opp. Får jeg tilbud om en ny kontrakt, så ser jeg ingen grunn til ikke å takke ja til den.

- Liverpool er mitt andre hjem, og det er ikke meg i mot å ha adresse Merseyside i mange år til.

Rafa vil ikke fordele skyld
Rafael Benitez ønsker ikke å fordele skyld etter forsvarstabbene som gjorde at man tapte lørdagens Merseyside-derby hele 3-0. Leon Osman dyttet Steve Finnan overende på det første målet, slik at Tim Cahill fikk fritt leide til å score. Ved 2-0 bommet Jamie Carragher på ballen da han skulle klarere en enkel ball, mens Jose Reina gjorde en kjempebrøler på 3-0.

- Dette handler ikke om enkeltspillere. Mange spillere slet på lørdag. Jeg visste dette ville bli en vanskelig kamp etter landskampene. Det var en fysisk tøff kamp, der mye handlet om å vinne andreballene. Det er hovedsakelig på det området vi må bli bedre, uttaler Benitez til Liverpool Daily Post.

- Når alt kommer til alt er det laget som helhet som må bli bedre. Man kan prate om Carraghers feil eller Finnans feil, men det blir ikke rettferdig. For meg handler dette om laget som enhet.

Benitez forsvarer også at han satte Jamie Carragher rett inn på laget igjen så raskt etter skadeavbrekket.

- Jeg har sett Carra på trening i forkant av kampen, og han var i fin form.

- Når du har så mange spillere med offensiv legning på banen må man jobbe hardere i forsvar enn vi gjorde. Vi var ikke aggressive nok, virket redde og valgte lange fremspill tidlig i kampen. Etter hvert kom vi inn i rytmen, begynte å få fart på ballen og pasningene begynte å sitte. Men det var da vi slapp inn mål.

- Det er bevegelsen og taktikken vi må jobbe med nå. Holdningene kan du forandre fort. Det er ikke vanskelig å bli mer aggressive. Men vi må også forbedre forståelsen mellom spillerne, for å ta laget ett skritt videre.

Lennon ute
Tottenham må høyst sannsynlig klare seg uten lynvingen Aaron Lennon når de besøker Anfield neste helg. Landslagsspilleren pådro seg en alvorlig kneskade på trening sist fredag, og var ikke i troppen da Spurs tapte 1-0 på Old Trafford i helgen. Det er ventet at skaden vil holde Lennon ute i flere uker.

Redknapp jr blir manager?
Tidligere Liverpool-kaptein Jamie Redknapp linkes til den ledige stillingen som manager i Bournemouth, klubben der midtbanespilleren i sin tid startet sin aktive karriere.

Sveitsisk dommer
Massimo Busacca fra Sveits dømmer Liverpools første kamp i gruppespillet i Champions League, borte mot PSV Eindhoven i morgen kveld. Sveitseren har dømt de røde en gang tidligere, nemlig da man beseiret Anderlecht 1-0 borte i fjorårets gruppespill etter en scoring av Djibril Cissé.

Tenåring på prøvespill
Liverpool har for tiden Aston Villas Morgan Evans på prøve. Evans fylte nylig 18 år, og er midtbanespiller. Han spilte den første timen da Liverpool U18 tapte 3-1 for Sunderland i helgen.