Alternativer for Benitez

Pepe Reina og Peter Crouch går inn på laget igjen, mens skade for Xabi Alonso gir flere muligheter for valg av midtbane. Kamp på gressmatta - og på tribunen.

Kl 13.30 braker det løs på Anfield.  Det er intet lag man ønsker mer å slå på den røde delen av Merseyside enn Manchester United.  I tillegg kan man sende rivalene ut av FA-Cupen. 

71% av de som stemte på liverpool.no om hvem som bør stå i mål i ettermiddag mente at Pepe Reina bør tilbake mellom stengene etter sin suspensjon, og slik blir det nok også.  Rafa Benitez har full tillit til sin landsmann som førstekeeper.  I forsvaret for øvrig er det få spørsmålstegn.  Steve Finnan, Jamie Carragher, Sami Hyypiä og John Arne Riise er den bakre fireren som både har den beste statistikken og som regel starter i de store kampene.  Disse fire spiller, men det eneste kan være at Rafa vurderer Riise som venstreflanke på midtbanen.  Det for å stoppe Christiano Ronaldo på flanken, med Warnock eller Traore som sikring bak.  En slik løsning kan også lette litt på midtbanekabalen, selv om vi helst tror at sjefen velger sitt antatt beste forsvar.

Dersom Xabi Alonso ikke hadde måttet kaste inn håndkleet ville midtbanen vært nokså grei, etter vår oppfatning.  Xabi, Steven Gerrard og Harry Kewell ville vært sikre, og trolig ville Didi Hamann eller Momo Sissoko fått ankerrollen.  Nå vil manageren være fristet til å flytte Stevie G inn i midten uten playmakeren Alonso, men hvem skal da bekle høyrekanten?  Det er alternativer, men ingen som er opplagte.  Luis Garcia kan gjøre gode kamper på flanken, men vi tviler på at Luis vil bli vurdert som startklar med et kne som ikke er hundre prosent.  Djibril Cissé vil gi fart og offensiv kraft, men det vil samtidig overraske om man går så offensivt ut i hva som tegner til å bli en tett kamp.  Jan Kromkamp er slik sett et tryggere alternativ, men det må likevel ses på som en gambling å sette nederlenderen inn i en slik heksegryte.  En annen mulighet er at Kewell blir flyttet over på høyre og Riise spiller på den andre siden.

Lengst fremme vil det overraske oss om ikke Peter Crouch går rett inn på laget.  Robbie Fowler er uaktuell og Cissé får liten tillit av Rafa, slik at Fernando Morientes vil være den naturlige makkeren til Crouchie.  Det kunne være at Benitez ville vurdere en mann rett bak lange Peter, som Garcia, Kewell eller Gerrard, men han har for få alternativer på midtbanen til at det virker sannsynlig.

Rafael Benitez er ikke ukjent med å gjøre en overraskende vri til slike oppgjør.  Vi tipper at han denne gangen velger sine mest betrodde menn, og med en i utgangspunktet litt trang midtbane hvor Steven Gerrard har frihet til å trekke inn fra sin høyrekant.

Vårt tips for de som starter:  Reina; Finnan, Carragher, Hyypiä, Riise; Gerrard, Hamann, Sissoko, Kewell; Morientes, Crouch.

P.g.a. annerledes regler i Premier League og Football Association Cup vil Manchester United ha over dobbelt så mange fans tilstede på Anfield som tilfellet var i ligaen i september.  6200 tar turen de 45 minuttene det tar å komme fra Manchester til Liverpool på motorveien.  Det betyr samtidig at Liverpools supportere må være helt på hugget hvis man ikke bare skal styre denne kampen på banen, men også på tribunene.  Med folk som Gary Neville, Wayne Rooney og Alex Ferguson på besøk skulle det ikke være noe problem med motivasjonen.

Lets get it on!