Årsmøte i kveld

Liverpool FC holder årsmøte i kveld, der jakten på nye investorer og stadionsaken er ventet å bli de heteste temaene.

Skaden til Mohamed Sissoko har tatt mye av fokuset bort fra kveldens årsmøte i Liverpool FC. Formann David Moores kan gå til årsmøtet i trygg forvissning om at hans posisjon er styrket etter Champions League-seieren i Istanbul. Kritiske spørsmål vil likevel trolig bli stilt i forbindelse med Liverpools søken etter nye investorer, og ikke minst fremdriften i stadionsaken.

David Moores sa han ville vurdere sin posisjon som Liverpool-formann om den sportslige fremgangen ikke kom under emosjonelle årsmøter i 2004 og 2005. Det vil han nok ikke si med Champions League-trofeet ved sin side i Bill Shankly suite i kveld.

Styret vil nok fokusere på den ekstraordinære sportslige suksessen i 2005, men vil trolig også vise til en bedret finansiell situasjon i løpet av det siste året. Liverpool kunne vise til ”sorte tall” igjen, med et overskudd på £9.5M før skatt, noe som står i sterk kontrast til de røde tallene som lød på £21.9M i 2004. Årets overskudd på £7M etter skatt er det beste klubben har hatt siden 2002, mens omsetningen økte fra £91.6M til £121M det siste året. I denne perioden har også Liverpool investert £46M i nye spillere. Champions League-seieren alene var verdt £28M for klubben.

Stadionsaken blir imidlertid et ømtålig tema under årsmøtet. Og vil trolig forbli det helt til klubben klarer å sikre seg en investor som skyter inn titalls millioner med pund. Daglig leder Rick Parry vil under møtet redegjøre for fremdriften i stadionsaken og jakten på nye investorer. Liverpool Echo skriver i dag at klubbledelsen har jobbet iherdig for å sikre seg en stadionsponsor som kan ta brorparten av kostnaden på £160M som stadionanlegget nå anslås å ville koste.

Et annet omstridt tema under møtet vil trolig være Liverpools uoverensstemmelser med Reebok, som har ført til at sportsutstyrsgiganten har nektet å utbetale en sponsorsum på £7M til klubben på grunn av at man var sent ute med å komme til enighet med draktsponsor Carlsberg i mai. Klubbledelsen på sin side føler seg sviktet av både Granada og Reebok i etterkant av seieren i Istanbul. Dette har blant annet ført til en nedgang i sponsorinntektene på 13% i et år der klubben som kjent vant Champions League!

Parry er optimist i stadionsaken
Liverpools aksjeholdere vil imidlertid bli fortalt at klubbledelsen fortsatt har stor tro på at planene for det nye stadionanlegget i Stanley Park vil bli gjennomført. Det er imidlertid ikke ventet at det vil bli lagt fram revolusjonerende nyheter i så henseende under årsmøtet i kveld.

Rick Parry kommer nok til å si at han er forsiktig optimist med tanke på å få til en avtale med en ny investor, slik at stadionprosjektet blir mer enn et luftslott.

- Ingenting vil bli annonsert i kveld. Det kommer ikke til å bli offentliggjort mye nytt når det gjelder arbeidet med å finne en ny investor. Vi jobber fortsatt hardt med dette, og jeg kan forsikre alle om at vi ikke sitter med hendene i fanget i denne saken, uttaler Parry til Liverpool Echo i ettermiddag.

- Det ville ha vært fint å kunne komme med nyheter i så måte nå før årsmøtet, men ingen kontrakter er underskrevet ennå, legger han til.

Echo beretter at Liverpool FC har vært i forhandlinger med flere aktuelle investorer de siste månedene, og målet er å sikre en sponsorkontrakt for det nye stadionanlegget som kan garantere at planene blir realisert.

- Jakten på investorer og stadionplanene går hånd i hånd. Alle partene vi har snakket med ser viktigheten av stadionsaken, og dette er noe vi håper å få gjennomført. Vi er fortsatt forsiktige optimister i så måte, sier Parry.

Liverpool.no og supporterklubben har representanter på plass under kveldens årsmøte som starter klokken 20.00 norsk tid, og vi vil legge ut en rapport fra årsmøtet her på våre nettsider sent i kveld om det skulle skje noe spesielt.