Benítez gir ikke opp 2.plassen

Rafa tar én kamp om gangen. Seks seirer kan gi 2.plass. Vanskelig mot WBA. Tror ikke på målorgie. Skal klare oss uten Gerrard. Investor-rykter påvirker ikke. Støtter bruk av videobevis.

Liverpool ligger fem poeng bak Manchester United, men likevel gir Rafael Benítez ikke opp håpet om å ende på den viktige 2.plassen, som gir direkteplass i gruppespillet i Champions League. Liverpool har kun seks kamper igjen, mens Manchester United har syv. Benítez vet at det vil bli en tøff oppgave å ta igjen United, men insisterer på at det er målet for resten av ligasesongen.
- United har en fordel og de har et godt lag med mange gode spillere. De har flere kamper enn oss å spille, og de fortsetter å vinne. Så det kommer til å bli vanskelig. Vi har seks kamper å spille. Hvis vi vinner alle, så hvem vet? Vi skal forsøke å ta tre poeng i hver kamp og så se på situasjonen.

- Det viktige for oss nå er å vinne mot West Bromwich i morgen. Det kommer til å bli en tøff kamp fordi de kjemper for å beholde plassen i Premier League. Det er en kamp de må vinne. De må angripe.

- Når man møter lag midt på tabellen og du starter i høyt tempo og så scorer, vet de at det ikke er viktig. Mot lag i bunnen og toppen er det vanskeligere.

- Hjemme er de langt bedre. Jeg har sett videoer fra deres to siste kamper og de har ikke fått resultatet de fortjener. De skulle ha fått noe ut av Tottenham-kampen og de skulle trolig ha beseiret Birmingham. De spilte bra, jobbet som et lag og var organiserte. Én feil er forskjellen i øyeblikket. De skaper mange sjanser og kunne ha vunnet flere av kampene sine.

- Jeg vet at vi scoret mange mål mot dem forrige sesong, men det vil bli en annerledes kamp denne gang fordi de spilte med 10 mann i det meste av kampen. Det vil bli en veldig vanskelig kamp for oss, men vi spiller bra og vi reiser dit med selvtillit.

De røde må klare seg uten Steve Gerrard etter utvisningen mot Everton.
- Vi vet at Steven Gerrard er en viktig spiller for oss. Han er vår toppscorer. Men vi har vist at vi kan vinne kamper uten ham. Jeg er sikker på at vi kan håndtere det igjen denne helgen.

Benítez lar ikke spekulasjonene om mulige investorer påvirke seg.
- Jeg tenker på kampen, om hvordan forberede laget til en vanskelig kamp. Vi har folk som Rick Parry i denne klubben til å arbeide med andre ting. Mitt ansvar denne helgen er å vinne.

Rafael Benítez støtter FA om å straffe spillere retrospektivt dersom de filmer, men mener at managerne har et stort ansvar her.
- Det er klart. Vi må være enige, men spørsmålet er hvordan vi skal gjøre det. Det er ikke enkelt. Hvis du har en løsning, så kanskje vi kan se på det, men en løsning er vanskelig å finne.

- Managerne må fortelle alle spillerne sine om ikke å filme, men å spille fotball. Noen ganger kan man imidlertid ikke kontrollere det. Andre ganger er det veldig vanskelig å avgjøre hvem som filmer og hvem som ikke gjør det. Noen ganger er det veldig klart. Da kan man si noe, men dersom det ikke kommer klart fram, må man være forsiktig og vi må analysere. I noen saker kan videobevis vær nyttig. Men man kan se ting fra fire eller fem ulike vinkler og tre folk kan si tre ulike ting.

- Jeg er enig at det trengs å gjøre noe, men det første er å fortelle spillerne ”ikke film” og deretter, hvis man har klare bevis, så kan man gjøre noe.