Carragher tror på skjebnen

Liverpool vant den første FA-cupfinalen som ble spilt i Cardiff. Nå håper Jamie Carragher på at skjebnen sørger for at de røde også vinner den siste. Klart for renovering av Stanley Park.

Jamie Carragher mener at suksess i FA-cupen ville ha vært rosinen i pølsa i en sesong hvor Liverpool har levd opp til forventningene i ligaen. Midtstopperen mener at det faktum at Liverpool er sikret Champions League-kvalifisering tre kamper før slutt representerer en stor forbedring fra fjoråret. Nå satser han på å avslutte sesongen med stil, noe som vil innebære en tur til Cardiff i mai.

- Å sikre tredjeplassen så tidlig var en god prestasjon. Spesielt når du tenker på hvor vanskelig det har vært å kvalifisere seg til Champions League de siste sesongene. Det er et tegn på hvor mye vi har forbedret oss, når vi nå klatrer to plasser i forhold til i fjor. Forhåpentligvis klatrer vi to plasser til på tabellen neste sesong, sier Carragher til Liverpool Echo i dag.

- Det har ikke vært lett å kvalfisere seg for Champions League de siste få årene, ettersom Arsenal, Manchester United og Chelsea har dominert i ligaen. Nå har vi klart å føye oss til denne gruppen. Uansett hva som skjer mot Chelsea i semifinalen har vi hatt en god sesong, fordi vi har vært mye mer stabile, mener han.

- Selvsagt betyr det mest å vinne trofeer, så om vi kan vinne FA-cupen vil sesongen bli enda mye bedre, legger han til.

Carragher innrømmer at de røde ikke har prestert særlig i FA-cupen etter at de vant turneringen i 2001. Nå håper han å ha Fru Fortuna ved sin side på Old Trafford.

- Jeg må innrømme at jeg har tenkt tanken på at det kanskje er skjebnen at vi skulle vinne både den første og den siste FA-cupfinalen som blir spilt i Cardiff. Jeg trodde egentlig at den sjansen var over, men nå blir det finale i Cardiff og ikke på Wembley likevel. Kanskje er det skjebnen som virker inn her. Vi har gjort det bra i Cardiff, men jeg har aldri spilt på Wembley så jeg håper jeg får sjansen til det senere i karrieren. Vi kan ikke tenke for langt fram, så vi får konsentrere oss om semifinalen først.

- Etter 2001 har vi ikke en gang nådd en kvartfinale, og vi har gjort det mye bedre i ligacupen i denne perioden. Alle våre utenlandske spillere har vokst opp med å se FA-cupfinalen på TV, så de vil vite hvor viktig denne finalen er. Mange vil si at det laget som vinner på lørdag vil være favoritter i finalen, men så enkelt er det bare ikke, avslutter Carragher.

Snart oppstart for restaureringen av Stanley Park
Lokalmyndighetene skal i følge Liverpool Echo nå være ivrige etter å komme i gang med restaureringen av Stanley Park, som inngår som en del av planene rundt Liverpools nye  stadion i den ene enden av parken. Dette vil glede EU-delegater og den britiske regjeringen, som har etterlyst initiativ fra både lokale myndigheter og klubben i så måte. Men disse venter stadig på at klubben skal bekrefte at de har pengene til å bygge det nye stadionanlegget.

- Dette prosjektet har blitt utsatt alt for lenge. Vi har gitt klarsignal til å begynne restaureringen av Stanley Park, og nå søker vi etter en entreprenør som er villig til å påta seg jobben. Dette arbeidet vil bli holdt separat fra selve stadionbyggingen, slik at vi kan restaurere parken uansett om klubben skulle ombestemme seg med hensyn til stadionplanene, uttaler byrådsleder Warren Bradley.

Han får støtte i dette hos opposisjonens leder, Joe Anderson.

- Renoveringen av Anfield og Breckfield har latt vente på seg alt for lenge, og både beboere og bedriftene i området lider som en følge av at dette har dratt i langdrag.

Omlag £20M i EU-midler er øremerket til utbedringen av Stanley Park og området omkring den nye banen.