Champions League-troppen

Liverpool har meldt på 25 spillere pluss fem unggutter til gruppespillet. David Martin, Miki Roque, Harry Kewell og Dirk Kuyt er nye på lista.

Fristen for å melde på spillere til Champions League gikk ut 1.september kl. 24.00 CET. UEFA har nå presentert navnene på de 25 spillerne (Spilerliste A) Liverpool kan benytte i gruppespillet. Nytt for sesongen er at det er satt av fire plasser til såkalte ”locally trained players” (enten ”club-trained” eller ”association-trained”), og blant disse skal minst to være ”club-trained”. Liverpool har ingen problemer med å oppfylle disse kravene, med blant annet Steven Gerrard, Jamie Carragher, Stephen Warnock og Robbie Fowler i troppen.

I tillegg kommer det en ungdomslista (Spillerliste B) for spillere født etter 1.1.1985 og som har vært mer enn to år i klubben etter fylte 15 år.

I forhold til spillerlista som ble sendt inn i forkant av 3.kvalifiseringsrunde er det gjort fire forandringer. Scott Carson (utlånt til Charlton), Jan Kromkamp (solgt til PSV Eindhoven), Djimi Traoré (solgt til Charlton) og Florent Sinama-Pongolle (utlånt til Recreativo Huelva) er erstattet med reservelagskeeperen David Martin, forsvarsspilleren Miquel Roque-Farrero, skadede Harry Kewell og nyervervelsen Dirk Kuyt.

Den største overraskelsen er kanskje Miquel Roque-Farrero. Mange hadde muligens forventet Jack Hobbs, som fikk mye spilletid under pre-season, istedenfor. Benítez har kanskje gjort den vurderingen at han ønsker et alternativ på høyrebacken. Roque kan som kjent benyttes som back, stopper og midtbanespiller.

Verken uefa.com eller liverpoolfc.tv har ennå avslørt hvilket trøyenummer Roque og Martin har blitt tildelt.

Etter gruppespillet, men før 1. februar er det mulig å bytte ut tre spillere på Spillerliste A..

Spillerliste A

Keepere
1 Jerzy Dudek
25 Pepe Reina
- David Martin (NY)

Forsvarere
3 Steve Finnan
4 Sami Hyypiä
5 Daniel Agger
6 John Arne Riise
12 Fabio Aurelio
23 Jamie Carragher
28 Stephen Warnock
29 Gabriel Paletta
- Miquel Roque-Farrero (NY)

Midtbanespillere
7 Harry Kewell (NY)
8 Steven Gerrard
10 Luis Garcia
11 Mark González
14 Xabi Alonso
16 Jermaine Pennant
22 Mohamed Sissoko
26 Paul Anderson
32 Boudewijn Zenden

Angripere
9 Robbie Fowler
15 Peter Crouch
17 Craig Bellamy
18 Dirk Kuyt (NY)


Spillerliste B
35 Daniel Guthrie
36 Adam Hammill
37 Lee Peltier
38 Craig Lindfield
39 Stephen Darby