Chris Kirkland selges til Wigan

Velinformerte Liverpool skriver i dag at klubbene er enige om en permanent overgang for Chris Kirkland. Handelen kan ikke sluttføres før i januar.

Chris Kirkland har ikke lagt noe skjul på at han ikke ser noen fremtid på Anfield, og den høyreiste keeperen har søkt seg vekk til en annen arbeidsgiver.  Problemet har vært at ingen har vært villige til å betale det Liverpool har forlangt for en svært skaderammet spiller.

Spilleren som nå har debutert på Englands seniorlandslag har derfor vært på utlån til West Bromwich forrige sesong og nå hos Wigan.  Avtalen hos Wigan ble skrevet med det for øyet at transaksjonen skulle bli permanent dersom keeperen greide å overbevise om at han hadde lagt sine skadeproblemer bak seg.

Rafa Benitez har allerede Pepe Reina og Jerzy Dudek i klubben, i tillegg til at man har Scott Carson og altså Chris Kirkland ute på lån.  Liverpool Echo hevder at Wigan vil betale £3,5M for Kirkland.  Et kjærkomment beløp for en overflødig spiller og som vil bringe tiltrengte midler når transfervinduet åpner igjen.

Sky Sports melder nå på sin nyhetskanal at Kirkland faktisk har skrevet under en avtale som vil bety at han er bundet til Wigan fram til sommeren 2009.  Dette har vært mulig ut fra den kontrakten som ble satt opp da spilleren gikk på lån.  Ifølge Sky kan overgangssummen øke inntil £3M.