Craig vil score også på hjemmebane

Craig Bellamy synes det er lettere å spille på bortebane, hvor han føler at han får mer rom å boltre seg i. Nå håper han å finne nettmaskene også på Anfield.

Craig Bellamy har scoret i Liverpools to siste bortekamper i ligaen. Nå håper han å gjøre dette jevnlig også foran The Kop. Bellamys fart på topp er som skreddersydd for kontringsfotball, men når lag har kommet til Anfield og forsvart seg ved å ligge dypt, har waliseren slitt mer med å komme til sin rett.

- Det er definitivt annerledes å spille hjemme enn borte. På bortebane får jeg alltid mer rom. Dette er noe jeg er vant med fra tiden min i Celtic også. Motstanderlagene slo leir på egen banehalvdel da jeg spilte i Skottland, selv om de lå under med både tre og fire mål. Jeg slet med å score på hjemmebane for Celtic, men hadde ingen problemer med å finne nettmaskene borte, når motstanderne var mer lystne på å angripe, forteller Bellamy til Liverpool Echo i dag.

- For øyeblikket skjer det samme i Liverpool. Jeg får mer frihet og større rom å jobbe i på bortebane. Jeg må venne meg til hvordan dette fungerer på Anfield. Jeg må bli enda smartere i bevegelsene for å finne rom på hjemmebane. For en spiller som meg er det perfekt når vi får det første målet, for det fører som regel til at det blir sprekker i motstandernes forsvar, legger han til.

Det virker nå som om Bellamy og Dirk Kuyt er Rafas foretrukne angrepsduo, men waliseren insisterer på at han kan spille sammen med hvem som helst.

- Det har fungert bra mellom Dirk og meg nå. Måten han spiller på, gjør at han fortjener noen flere scoringer enn han har fått. Men vi har mange kvalitetsspisser i troppen, og vi kan alle spille sammen. Kanskje forventer folk at Kuyt og meg er en kombinasjon som vil fungere bra, men jeg tro man kan si det samme om alle de andre kombinasjonene også. Jeg ser på meg selv som en spiller som kan fungere godt i spann med flere ulike spisstyper.

- Jeg hadde en periode i starten av sesongen hvor jeg følte jeg ikke spilte opp mot mitt beste. Så kom Dirk inn på laget. Perioden jeg hadde på sidelinja kan faktisk ha hjulpet meg, ettersom jeg fikk se på og lære hvordan dette Liverpool-laget spiller. Nå er jeg tilbake for fullt, og det har vært som en ny start for meg. Jeg håper det fortsetter slik.

- Jeg har vunnet to trofeer i min karriere. Grunnen til at jeg gikk til Liverpool var at de er utfordrere til de ulike trofeene hvert år. Vi er fortsatt med i alle turneringer, vi begynner å finne formen, og vi satser på å avansere ytterligere for å få så mange sjanser til å vinne trofeer som mulig, sier waliseren før morgendagens kvartfinale i ligacupen mot Arsenal.