Crouch med stor tiltro til Benitez

Crouch skryter av Benitez og støtter Walcott. Advarer mot undervurdering. Smith kaster krykkene.

I et intervju med theFA.com i dag har Crouch avslørt sin usvikelige tro på Rafael Benitez. Han tror sågar at Benitez vil vinne FA-Cupen for Liverpool allerede ved praten før kamp!

- Manageren er av øverste klasse, det er han virkelig. Det er det han er berømt for, den taktiske fortreffeligheten. Alle de små detaljene blir tatt hensyn til og ingenting blir forbigått.

- Det er ikke tvil i mitt sinn om at han vant den taktiske kampen mot Jose Mourinho, det tror jeg du kan se på måten kampen forløp. Manageren er super på den måten, og det er derfor han får så mye respekt. Jeg er sikker på at han vil gjøre nøyaktig det samme i finalen.

Benitez befestet seg som den beste manageren på engelsk jord i kampen mot Chelsea på Old Trafford. I følge Crouch var det ingen tilfeldigheter i 2-1 seieren.

- Vi hadde et langt møte før kampen, faktisk så varte det i en godt over en time! Så det drøyet litt, men han fikk frem poenget sitt og gjorde seg åpenbart forstått. Guttene gikk jo ut og vant.

- Nå vil vi gjøre det samme i finalen, dette er en stor sjanse for oss. Etter å ha slått Manchester United og Chelsea har vi kommet hit på den harde måten. Nå trenger vi å avslutte jobben. Vi har slått ut de store klubbene og må nå hente hjem trofeet.

Crouch støtter Walcott
Peter Crouch og Theo Walcott var lagakamerater i Crouchs tid i Southampton. Etter det overraskende VM-uttaket for Walcott sin del, sier Crouch nå at Walcott bestemt kom til å nå toppnivå i fotball fra første gangen han satte fot på Southamptons treningsanlegg.

- Jeg er åpenbart overrasket, men jeg vet at Theo er en topp spiller og jeg er sikker på at han vil finne seg til rette. Jeg har selv spilt med han noen måneder i Southampton, og vi visste alle straks at han var et voldsomt talent. Selv på hans første trening, som skuleungdom, så han ut som et fantastisk prospekt. Manageren tror han kan klare seg på den internasjonale scenen og det tror også jeg.

Også Gerrard har tro på unge Walcott.

- Det var en overraskelse. Jeg har ikke sett mye av Theo selv, men jeg syns troppen er virkelig spennende, og jeg ser frem til å komme i gang. Vi har en stor kamp som jeg fokuserer på denne helgen, men jeg har selvsagt sett troppen og jeg er virkelig spent.

Advarer mot undervurdering
Crouch og Bobby Zamora var romkamerater under tiden på U21. Dersom Dean Ashton sin kamp mot skade slår tapt, frykter Crouch at Zamora skal entre scenen.

- Jeg kjenner Bobby Zamora godt, han er en kjempegutt og en god spiller. Jeg er glad for å se ham gjøre det godt.

- Det kan se ut som han kanskje spiller finalen og jeg ønsker ham godt, han er en kamerat. Men vi må være profesjonelle, dette er min første FA Cup-finale også, og jeg ønsker meg vinnermedaljen.

- En av grunnene til at jeg kom til Liverpool var for å være en del av en klubb som vinner ting, og kjemper om trofeer hver sesong. Dette er starten for meg, og jeg vil se tilbake på glade minner og vinnermedaljer. Forhåpentligvis vil dette være en av dem.

West Ham er utvilsom underdogs i kampen mot de regjerende europeiske mesterne, men Crouch går ikke med på at det vil bli et enkelt oppgjør.

- Folk sier at vi som europeiske mestere og 3. plass i ligaen med stor tropp og penger burde slå West Ham. Men det er ikke sånn det fungerer – kreditt til Alan Pardew og deres spillere. Vi vet hvor farlige de kan være og vi skal definitivt ikke ta noe for gitt. De har vært meget gode denne sesongen, til tross for at de kom fra The Championship. Slik ville mange tippe at de kunne bli involvert i nedrykkskampen, men det har aldri vært saken. Det fortjener Pardew og spillerne ros for.

- Jeg liker måten West Ham spiller på. De har gode, unge spillere som angriper motstanderen. Og det betyr ingenting hvorvidt de møter Man Utd, Chelsea eller oss selv, de spiller sitt eget spill uansett.

- De vil utvilsomt angripe, det er jeg sikker på. Mange lag prøver å forsvare seg dypt mot oss, men jeg ser ikke for meg West Ham gjøre det, det er ikke i deres natur.

- De prøver å vinne kampene sine, og det legger til rette for en spennende finale. La oss håpe det blir det

Smith kaster krykkene
Alan Smith ble stygt skadet i FA-Cupens 5. runde mot Liverpool og ble sendt til sykehus med brukket fot og ankel ut av ledd. Nå meldes det fra nabobyen at Smith har kastet krykkene og håper å være tilbake i begynnelsen av september.