Ekspertene vil ha Gerrard sentralt

Flere fotballeksperter på øyriket begynner nå å heve sine stemmer med krav om at Steven Gerrard blir benyttet sentralt på midtbanen. De mener at Rafael Benitez bruker kapteinen feil.

TV-ekspert og tidligere Liverpool-kaptein Jamie Redknapp var tydelig bekymret for Steven Gerrards posisjon i klubben etter gårsdagens tap på Old Trafford. Den tidligere midtbanespilleren frykter sågar at Rafael Benitez kan tvinge Gerrard ut av klubben ved å fortsette å benytte han ute på flanken.

Redknapp tror nemlig at kapteinen er lei av å spille på høyresiden av midtbanen.

- Jo mer jeg ser Stevie ute på høyresiden, jo mer frustrert opplever jeg at han blir. Hvor lenge vil han holde ut med å bli brukt ute av posisjon? Det er det store spørsmålet, mener Redknapp.

Også flere andre fotballeksperter på øyriket henger seg på kravet om at Gerrard må tilbake i en sentral midtbaneposisjon etter fadesen på Old Trafford i går.

Den tidligere Tottenham- og Luton-manageren David Pleat sier til The Guardian at Steven Gerrard rett og slett blir misbrukt av Rafael Benitez. Han mener det er sløsing med ressurser å bruke kapteinen ute på høyreflanken.

- Han ser ikke nok til ballen i en slik posisjon, og systemet Benitez bruker gjør at Gerrard blir anonym. En action-mann som han, må brukes i en posisjon hvor det er action. Dersom Benitez ønsker å spille med bare en spiss, bør han heller bruke Gerrard i en rolle rett bak spissen, nærmere Kuyt i gårsdagens tilfelle. Gerrard hadde alt for mange defensive oppgaver de første 70 minuttene, og ble aldri noen trussel fremover på banen, mener Pleat.

- Når Kuyt mottok ballen var ikke støtten der. De andre spillerne var for langt unna. Heller ikke Gonzalez ute på venstreflanken hadde nok spillere å samarbeide med. Alonso, Sissoko og sidebackene burde ha vært med mer frem, legger han til.

Også Liverpool-legenden Alan Hansen mener at Gerrard sliter med å gjøre seg bemerket på vingen.

- Uansett hvor stor fotballspiller Steven Gerrard måtte være, så kan ikke Liverpool fortsette å legge så mye ansvar på hans skuldre, spesielt når han ikke spiller bra. Jeg har hele tiden hevdet at Gerrards beste posisjon er sentralt på midtbanen, hvor han kan gå på drivende løp fremover. Han kan selvfølgelig spille på høyreflanken, som anker på midtbanen eller som høyreback også. Han vil trolig stille i mål om noen ber han om det. Men han kan ikke bære ansvaret for hele klubben på sine skuldre, sier en tydelig bekymret ex-stopper.