Eliten klar for trekning

Europas beste klubber på plass når oppsettet for 1/8 finalene i Champions League skal avgjøres. Luis Garcia er ubekymret for hvem som blir Liverpools motstander.

Ligaledere
Kl 12.00 i dag starter prosedyrene for trekningen av 1/8 finalene i årets Mesterliga, selv om det nok vil gå en del minutter over timeslaget før vi vet hva som blir resultatet i Nyon.

Det som er klart er at det er kremen av europeisk klubbfotball som møtes i den første cuprunden.  Med et mulig unntak for Juventus, som er uaktuelle av kjente årsaker, så henger alle de største klubbene fortsatt med.

Hvis en benytter rankingen til UEFA, som baserer seg på resultater i E-Cuper de fem siste sesongene samt nasjonspoeng, så er det ikke stor forskjell på kvaliteten til lagene som har vunnet sine grupper og de som ble nummer to.  De to antatt dårligste lagene, Celtic og Lille, er imidlertid blant de toerne som Liverpool kan trekke.

Slik er lagene i dag ranket (står i parantes) av UEFA:

Grunnevinnere: Milan(1), Arsenal(4), Liverpool(5), Lyon(7), Valencia(8), Chelsea(10), Man Utd(10) og Bayern München(17).

Toere: Barcelona(2), Inter(3), Real Madrid(6), Porto(12), PSV(14), Roma(16), Celtic(22), Lille(32).

Liverpool kan altså møte alle toerne, med unntak av PSV Eindhoven. 

De spanske storhetene Barcelona og Real Madrid er nok de som fryktes mest.  Barca leder pr. i dag den sterke Primera Division, mens Real er fire poeng etter på 3.plass.  Katalanerne er for øvrig nå i Japan hvor de har kvalifisert seg til finalen i det såkalte VM for klubblag.

Inter og Roma er også i teten i sin liga, men det er ikke så uventet siden AC Milan ble fratrukket poeng som følge av skandalene sist sommer og Juventus er degradert.  Internazionale har imidlertid brukt mye penger og spilte seg opp i sin gruppe i Champions League etter en svak start.

Porto er overlegne i den portugisiske ligaen og må regnes blant Europas elite etter tidligere å ha vunnet den gjeveste E-Cupen to ganger.  For øvrig er det bare Roma og Lille blant Liverpools mulige motstandere som ikke har vært mestere.

Celtic vant mot Liverpool i UEFA-Cupen så sent som i 2002-03, og er helt suverene i årets skotske liga.  De er likevel den motstanderen flest ønsker, ved siden av Lille som for øyeblikket er plassert som nr.3 i Ligue 1.

Liverpool.no vil være umiddelbart ute med resultat av trekningen og kampdatoer.


- Du må slå de beste
Luis Garcia velger å ikke bruke noen kalorier på å bekymre seg over hvem de helrøde kan møte i neste runde av Champions League.  Den lille spanjolen har gjennom en rekke gode kamper, og ikke minst fantastiske scoringer, vist at han trives på Europas største fotballscene.  Han frykter da heller ikke trekningen i Sveits.

- For å være best, må du slå de beste, registrerer Luis.  – Vi bryr oss i realiteten ikke om hvem vi møter.  Vi vet at det fortsatt er mange store lag som er med.

- Dersom du skal kunne krones som vinnere av Champions League, må du både spille mot og slå de beste.  I 2004-05 satte vi utenfor Bayer Leverkusen, Juventus, Chelsea og AC Milan på veien mot tittelen, og de er alle topplag.

- Vår form så langt i årets turnering har vært fantastisk.  Prestasjonene i gruppespillet har vært de beste siden jeg kom hit.

- I fjor antydet folk at Benfica ville bli en lett kamp for oss, svarer Garcia på spørsmål om han vil foretrekke Celtic eller Lille.  – Noen sa at vi var allerede i neste runde, men vi vet alle hva som skjedde.  Etter en slik smertefull opplevelse, vil vi ikke ta lett på noen motstander.