En sjanse for ungdommen

Vi ser nærmere på James Smith, Lee Peltier og Danny Guthrie, som alle er kommet med i Liverpools tropp til kveldens kamp mot Reading i Carling Cup.

LFC har bekreftet at tre av de yngre fra reservelaget er med i troppen.

James Smith 17.10.1985 – En tøff scouser som faktisk har vært nære ved å forlate klubben to ganger.  Først ba han selv om å bli frigitt fra akademiet, før han angret seg og fikk en ny sjanse.  I sitt siste år var det mange som trodde at han ikke ville få fornyet kontrakt, men et benbrudd gjorde at man holdt ham et år til.  Ikke alltid kjent for sine gode holdninger brettet Smith opp ermene på vei tilbake fra skaden og har siden både blitt stadig bedre på reservelaget og fått en ny avtale fram til 2008.  Smith kan spille hvor det skal være i forsvaret og var midtstopper under sine første år på ungdomsakademiet.  Litt manglende centimetere har nok bidratt til at han stort sett spiller enten høyre- eller venstreback for reservene.  James er en sterk duellspiller med bra fart, og som av den grunn fint taklet overgangen fra junior- til seniorfotball.  Hans offensive og kreative kvaliteter er langt mer begrensede.

Lee Peltier 11.12.1986 – En allsidig spiller med gode holdninger og et fightherhjerte som gjorde at han greide å hevde seg til tross for en lenge heller spinkel fysikk.  I de siste par årene har han imidlertid skutt i været og selv om han har vært nokså mye skadeplaget har tydeligvis Liverpool sett noe i ham og gitt ham tillit.  Han har også fått en kontrakt fram til 2008  Han har en bra grunnteknikk og liker altså en fight.  Hans beste posisjon er trolig sentralt på midten, men han spiller også en del på høyrebacken.  Det siste er blitt mer interessant siden Steve Finnan ikke har erfarent cover i den posisjonen, og det kan være at Rafa tenker å bruke Peltier der mot Reading slik han også testet litt ut under preseason.

Danny Guthrie 18.04.1987 – En god fotballspiller, men uten de ekstreme kvalitetene som gjerne skal til for å komme igjennom nåløyet i en klubb som Liverpool FC.  En midtbanespiller med en god pasningsfot, blikk for spillet og også bra trykk i skuddfoten.  Farten er også rimelig bra og han spiller en del av sine kamper ute på flankene.  19-åringen har jobbet hardt med sitt spill og greid å etablere seg på midtbanen til reservelaget, og var forrige sesong en av kandidatene til en bestemannspris for den gjengen som Gary Ablett nå har ansvar for.  Danny har også gjort det bra på yngre landslag for England.  Det kan settes et spørsmål ved om han har nok pondus til å kunne bryte igjennom på førstelaget, men fotballkunnskapene er der.

 
Fra venstre: James Smith, Danny Guthrie og Lee Peltier.