England slet seg videre mot Ecuador

Et perfekt plassert frispark fra David Beckham sendte England videre til kvartfinale. Gerrard ble byttet ut på overtid, mens Carra fikk 13 minutter som innbytter.

England storspilte ikke i sin nye formasjon og var naturligvis storfavoritter mot Ecuador i denne 8. delsfinalen. Carrick gikk som ventet inn som midtbaneanker og Rooney spilte enslig spiss. Med Owen Hargreaves på backen, ble det bare benkplass på Carragher og Crouch.

Steven Gerrard ble dermed gitt en mer friere rolle fremover på banen i forhold til de andre kampene. I likhet med resten av laget slet han med å finne seg helt til rette mot et lag som var godt organisert bakover og lot England jobbe hardt for seieren.

Kampen var preget av et lavt tempo og mindre intensitet enn vi har sett i et par andre kamper de siste dagene. England hadde imidlertid bra kontroll på Ecuador og brukte rutinen når det gjaldt som mest. Motstanderen klarte sjeldent å sette Robinson på noen prøve.

Ikke uventet var det en av de mest rutinerte av dem alle, David Beckham, som scoret det nødvendige målet på et god plassert frispark. Målet kom etter en time og var ikke helt ufortjent. England skapte tross alt mer fremover og viste mer vilje til å angripe enn søramerikanerne. Men noen stor kamp var det ikke. Mot en bedre motstander vil forhåpentligvis laget reise seg.

Det trenger de. Nå venter vinneren av Portugal/Nederland. I VM-sluttspillet teller imidlertid ikke stil – kun resultater. England er klar for kvartfinalen og det sier egentlig det meste.

Jamie Carragher kom inn etter 77. minutter for Joe Cole. Hargreaves gikk inn på midtbanen og Steven Gerrard, som spilte siste del av andre omgang på kanten, ble byttet ut på overtid.