Finnan trives i skyggen

Stabile Steve Finnan bryr seg ikke om overskrifter. Steven Gerrard vil bli testet før landskamp. Benitez uttaler seg om byttet av Peter Crouch og skaden til Xabi Alonso.

Bunnsolid høyreback
Steve Finnan har vært en av Liverpools beste og mest stabile spillere denne sesongen.  Den irske landslagspilleren har feid all tvil til side om hvem som skal spille høyreback for de røde, selv om den solide forsvareren sjelden får de største typene i avisene av den grunn.  Det bekymrer imidlertid ikke Finnan det minste.

- Det at jeg ikke er mye i rampelyset bryr meg ikke i det hele tatt.  Jeg har hatt et stempel som ”unsong hero” også i andre klubber.  Det er fint å bli satt pris på, men for meg er det viktigere å hjelpe laget og at vi spiller bra og vinner, sier Finnan til Liverpool Echo.

- Jeg så at manageren roste meg i helgen og det er godt å vite at han har tro på deg.  Jeg er fornøyd med min form.  Jeg synes ikke jeg var på mitt beste i går, men jeg synes laget spiller bra.  Det kan være at jeg er på toppen av mitt nivå nå.  Jeg vil bli 30 år før sesongen er over, noe kanskje ikke så mange er klar over, men jeg ønsker fortsatt å lære mer fra spillerne rundt meg og fra manageren.

- Mot City jobbet vi hardt uten ballen, holdt nullen igjen, mens Pepe Reina gjorde en god redning når han måtte gjøre det.  Vi gjorde nok i en vanskelig kamp.

- En lever på en knivegg når en vinner 1-0 så ofte, og du ikke får den andre scoringen.  Hvis du ser på kamper mot Manchester United og Arsenal vil du være glad for å sikre deg 1-0 mot dem, men i går var det annerledes da vi hadde nok sjanser til å ha punktert kampen.  Etter tapet i Benfica var det likevel et viktig resultat.

- Det er fortsatt mye å spille for i både liga, FA-Cup og Champions League, og det er fint å være så sent i sesongen og ha en sjanse i flere turneringer.


Ankelskade for Gerrard
Steven Gerrard har en liten ankelskade som gjør at han må igjennom en test før han eventuelt kan erklæres kampklar til onsdagens landskamp mot Uruguay.

Rafael Benitez sier at Xabi Alonso følte seg litt uvel etter smellen i hodet mot Manchester City, men at det ikke er noe alvorlig.


Hvorfor Crouch og ikke Morientes
The Kop ga klart uttrykk for at man mente at Fernando Morientes heller burde ha blitt byttet ut enn Peter Crouch, da man buet ved synet av at den lange spissen ble erstattet av Luis Garcia et kvarter før slutt mot Manchester City. 

Rafa har nå forsvart hvorfor han gjorde som han gjorde: - Han(Crouch) spilte bra, men jeg ønsker å benytte ulike typer av spillere og gi andre muligheten.  Vi kunne ikke benytte Robbie Fowler så jeg bestemte meg for å spille med Morientes og Crouch, siden de forstår hverandre godt.  De spilte bra for meg, jobbet virkelig hardt, skapte sjanser, kontrollerte ballen – men de hadde problemer med å score det andre målet som ville ha gitt dem større selvtillit.