Fowler og LFC avanserte i ligacupen

Robbie Fowler passerte Kenny Dalglish, da bare Ian Rush nå har scoret flere ligacupmål. Trøyenummer for James Smith. Reading glad for at det ikke ble ekstraomganger(!)

28 mål på 33 kamper
Liverpool har en rik tradisjon i Ligacupen og klubbens toppscorer gjennom tidene, Ian Rush, banket inn 48 mål på de 78 kampene han spilte for de røde i denne turneringen.  Da Robbie Fowler åpnet scoringene i 4-3 kampen mot Reading i går var det hans smått utrolige 28. mål på 33 forsøk.  Vi snakker da om spill for Liverpool (det kan være andre tall som omtaler hele hans karriere).  Dermed ble Kenny Dalglish passert på liste over de som har scoret flest ganger for Liverpool i Ligacupen, og Robbie har nå bare Rushie foran seg.

- Vi vet at Robbie har en utrolig statistikk i denne turneringen, bekreftet Rafael Benitez etter kampen i går.  – Men hvis vi spiller som dette, og skaper mange sjanser, da kan han score mål i alle turneringer.  Han har kvaliteten til å gjøre det.

- Robbie spilte bra fordi han har intelligensen og kvaliteten, og han viste hvilken god avslutter han er ved å score sitt fantastiske mål.  Jeg ser ham hver dag på trening og han er veldig god foran mål.

- Men Riise, Paletta og Crouch scoret også mål.  Kanskje Robbie kunne hatt et til, men Crouch ville ikke passe til ham!

Om selve kampen ønsket Rafa å fokusere på det positive, selv om hans lag nesten hadde gitt bort en tilsynelatende sikker 4-1 ledelse.

- Det var en cupkamp, vi er i neste runde, og det var mye positivt, mente manageren.  – Vi scoret fire flotte mål.  Noen av de unge spillerne fikk mulighet til å spille på Anfield for første gang og det var positivt å se at laget prøvde å spille angrepsfotball.

- Vi må fortsette å lære siden vi slapp inn tre mål.  Vi er nødt til å styre kampene på en annen måte når vi er i ledelsen.  Vi ønsket ikke å spille ekstraomganger, og vi hadde sjanser til å punktere kampen ved å score et mål eller to til.

- Det å score fire mål og skape mange gode sjanser er viktig.  Vi scorer ikke nok på bortebane og det å få fire nettkjenninger er godt for angriperne og resten av laget.

- Vi var i finalen for to år siden og denne turneringen kan gi oss muligheter hvis vi fortsetter å vinne.

Jermaine Pennant ble av mange kåret til Liverpools beste mot Reading, og Rafa antyder at høyrevingen også får spille mot sin tidligere klubb i neste runde.

- Vi vant 7-0 mot dem i FA-Cupen sist sesong, men de andre kampene hvor vi har møtt dem har vært vanskelige.  Birmingham har mye selvtillit nå slik at vi vet at det blir en vrien kamp.  Kanskje Jermaine Pennant kan gjøre hva Craig Bellamy gjorde, å score seiersmålet mot sitt gamle lag?


45 James Smith
Gabriel Paletta, Lee Peltier, Danny Guthrie og James Smith fikk alle sin førstelagsdebut på Anfield i går.  Siden Smith heller aldri har vært i troppen tidligere, ble han tildelt trøyenummer 45.


Reading ville hjem
Rafa Benitez roste innsatsen til motstander Reading, som også hvilte mange av sine førstelagspillere i det som nå heter Carling Cup.  Reading var fornøyd selv også, og assisterende manager Kevin Dillon var faktisk glad for at man slapp å spille ekstraomganger på en sen og regntung kveld.

- Reading fortjener ros, siden de jobbet virkelig hardt.  Det var noe annet som var positivt for oss, siden du nyter seieren enda mer når du har møtt et lag som kjemper, mente Benitez.

- Det var nesten et stort comeback, sa Kevin Dillon hos gjestene.  – Vi hadde også sjanser til å få et fjerde mål mot slutten.

- Faktisk, så er jeg fornøyd med at vi ikke satte en av dem.  Vi har en lang reise tilbake og en stor kamp på lørdag, og jeg tror herr Benitez tenkte på det samme.  Det var et hederlig nederlag, slik ser jeg det.

- Vi er skuffet over den andre scoringen, siden Glen Little ble hindret og de kontret og scoret.  Det var en fantastisk innsats av spillerne, ikke minst siden tre eller fire av dem ikke hadde spilt for førstelaget tidligere denne sesongen.