Gerrard i en omgang

Sven Göran Eriksson antyder at Steven Gerrard vil spille de første 45 minuttene mot Uruguay i morgen. Billettinfo for derbyet. Liverpool-spiller anklages for rasisme.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard gjentar i dag at han ønsker å spille for England mot Uruguay i morgen, selv om manager Rafael Benitez helst ser at han blir hvilt. Scouseren frykter ikke at han skal bli utbrent som følge av for mange kamper.

- Det er ikke bare fordi at kampen går på Anfield jeg ønsker så inderlig å spille. Hver gang du blir tatt ut til en landskamp, ønsker du å spille. Jeg er stolt hver gang jeg får representere landet mitt, men jeg kan forstå at Rafa er bekymret og ønsker at landslagssjefen skal bruke meg forsiktig. Vi har noen store kamper foran oss i Liverpool, men ettersom dette er en viktig privatlandskamp for England med tanke på forberedelsene til VM, så ønsker jeg å ta del i den, uttaler Gerrard til Sky Sports News i dag.

- De eneste gangene jeg tenker på trøtthet og utbrenthet er når folk spør meg om det. Jeg føler meg ikke trøtt. Jeg føler meg opplagt og kroppen min er i fin form. Jeg er i stand til å ta vare på meg selv, uansett hvor mange kamper jeg må spille. Jeg vil være frisk og opplagt når VM kommer, forsikrer han.

England-manager Sven-Göran Eriksson sier han forstår Rafael Benitez når Liverpool-manageren er bekymret for Steven Gerrards involvering i morgendagens landskamp. Benitez ønsker at hans kaptein skal spille så lite som mulig i den kampen, og har bedt svensken om å hvile Gerrard fullstendig. Alt tyder imidlertid på at Gerrard vil starte kampen, selv om svensken nå antyder at han ikke vil spille hele oppgjøret mot Uruguay.

- Benitez ønsker at Gerrard skal holde seg skadefri til slutten av mai. Hvem vet, Liverpool kan jo være i en ny Champions League-finale. Jeg må høre på hva spillernes managere har å si. Benitez har sagt han er bekymret for at Steven Gerrard må spille for mange kamper i løpet av ett år. Jeg håper han kan spille i 45 minutter i morgen, uttaler svensken i dag.

Billetter til Merseyside-derbyet
Billettkontoret på Anfield har offentliggjort salgsopplegget for billettene til Liverpools hjemmekamp mot Everton 25.mars. Foruten sesongkortinnehavere er det bare fancardholdere som har både hjemmekampen mot Wigan og hjemmekampen mot Newcastle denne sesongen registrert på sine fancards som får kjøpe billett til denne kampen. Billettsalget til Merseyside-derbyet starter mandag 6.mars.

Liverpool-spiller beskyldt for rasisme
En Liverpool-spiller etterforskes etter leppelesing fra to døve fans. Spilleren skal ha slengt et rasistisk tilrop til en Manchester United-spiller i kampen på Old Trafford i januar. To døve TV-seere hevder de fanget opp tilropet ved å lese på leppene. På grunnlag av dette har politiet innledet etterforskning av Liverpool-spilleren, ifølge Manchester Evening News.

- Politiet i Manchester etterforsker en påstand om en rasistisk kommentar under kampen mellom Manchester United og Liverpool på Old Trafford 22. januar. Det er blitt rapportert at en av spillerne kom med en krenkende kommentar. Etterforskningen vil fortsette, sier en høyere polititjenestemann til avisen.

Verken den aktuelle Liverpool-spilleren eller Manchester United-spilleren er navngitt i artikkelen. Både Liverpool og Manchester United bekrefter at de kjenner til anklagene. En talsmann for Liverpool sier at spilleren på det sterkeste avviser anklagene.

- Han har ikke brukt slikt språk, sier han.

En Manchester United-talsmann sier at klubben har fått klager fra fans, men at de ikke kommenterer saker som er under politietterforskning. En talsmann for fotballforbundet (FA) sier at de ikke er blitt informert om anklagene, men at de vil etterforske saken om de blir kontaktet av politiet.