Gerrard og Sissoko med småskader

Duoen pådro seg ankelskader mot Villa. Begge litt usikre til i kveld. Rafa håper å sikre avansement i dag, og da få hvilt flere spillere. Bordeaux med selvtillit, men frykter Crouch.

Både Steven Gerrard og Mohamed Sissoko sliter med mindre ankelskader etter lørdagens seier mot Aston Villa. Begge anses for å være litt tvilsomme til dagens kamp. Mark González mistet Villa-kampen med en tilsvarende skade, mens Craig Bellamy (legg) og Fabio Aurelio (hamstring) også er usikre.

Benítez håper å sikre avansement i dag
Rafael Benítez advarer sine spillere mot å være for selvsikre på seier før kveldens kamp mot Bordeaux. Han minner om hva som skjedde mot Benfica forrige sesong. Med seier til både Liverpool og PSV Eindhoven vil begge lag være klare før de to siste rundene i gruppespillet. Det vil gi en ren gruppefinale om fjorten dager.
- For to sesonger siden handlet det om storlag som Juventus, Chelsea og Bayer Leverkusen og om å slå ut disse. Forrige sesong møtte vi Benfica, et lag alle følte at vi skulle ha slått. Men det ble ikke slik. De vant begge kampene, og vi ble slått ut.

- Alle lag i denne turneringen har matchvinnere, folk som kan straffe oss. Det understreker at vi ikke må forvente å slå Bordeaux.

- Det er viktig for oss å vinne denne og gå videre. Vi er nesten der. Vi ønsker å kunne gå til siste kamp mot Galatasaray i Istanbul å vite at vi er sikre på avansement.

- Vi ville like å starte kampen slik vi gjorde hjemme mot Galatasaray, med et høyt tempo som gjør at vi tar kontroll. Det var det samme mot Villa, måten vi startet med tempo og scoringer. Det ga oss kommandoen.

- Hvis vi kan starte slik mot Bordeaux, vil oppgaven bli mer kontrollerbar.

- Men hvis de spiller slik de pleier på bortebane, med bare en ren spiss, så vet vi at det vil bli vanskelig, og vi må være forsiktige med å unngå kontringer i mot.

- Jeg tror at 10 poeng er nok til å gå videre. Hvis både vi og PSV kan vinne, er begge videre.

- Det ville vært fantastisk fordi vi kanskje kunne fått hvilt noen andre spillere. 

- Det er også viktig å havne på 1.plass i gruppen, og vi behøver da å slå PSV Eindhoven i vår neste kamp for å være sikker på det.

Bordeaux frykter Crouch
Bordeaux-spiss Marouane Chamakh frykter Peter Crouch, den eneste målscoreren i forrige møte mellom lagene, mest av Liverpools spillere.
- Crouch er en veldig vanskelig spiss for forsvarerne å stoppe, men det er nødvendig å ikke tillate ham å motta ballen. Høyden hans er et alvorlig problem for oss. Vi led grunnet hans spillestil for fjorten dager siden.

Franskmennenes brasilianske trener, Ricardo, ble spurt om de hadde en spesiell plan for å stoppe Crouch.
- Vi har allerede forsøkt det i den første kampen, svarte Gomez.

- Han er en intelligent spiller. Det er ikke bare høyden hans som er farlig. Han hjelper til med å skape rom foran forsvarerne med sitt smarte spill.

Likevel er Bordeaux-trenerern optimistisk.
- Vi har selvtillit. Det er bedre å gå til kampen etter to seirer nå. Vi må være i stand til å kontrollere kampen og spille på være styrker. Liverpool spilte ikke spesielt bra i den første kampen, og vi hadde ballen mye. Vi må bare forsikre oss om at vi spiller bra. Da vi møtte PSV og Liverpool, spilte ingen av dem bra, men vi tapte likevel.