Gerrard påtar seg all skyld

Steven Gerrard påtar seg all skyld for tapet for Arsenal, etter hans horrible tilbakespill i sluttminuttene. Xabi Alonso må stå over mot Fulham, etter feilaktig å ha blitt utvist.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard tar på seg skylden for tapet mot Arsenal i går, etter at hans horrible tilbakespill forærte Thierry Henry seiersmålet.

- Vi kunne fått med oss det ene poenget, men jeg gjorde en dum feil. Jeg tenkte jeg skulle spille tilbake til keeper, og bruke litt tid, men Henry gjemte seg bak våre midtstoppere, forklarer scouseren.

- Om det er en spiller du ikke vil forære slike sjanser, så er det Henry. Jeg tar på meg all skyld for tapet, legger han til.

Gerrard følte imidlertid at han ikke var den eneste som gjorde tabber som fikk direkte innvirkning på sluttresultatet. Dommer Steve Bennett gjorde en stygg feil da han ga Xabi Alonso sitt andre gule kort for dagen, da spanjolen mistet fotfestet og falt inn i Arsenals Flamini.

- Jeg tror dommeren dømte ut fra reaksjonen til hjemmepublikumet. Du ser tydelig at linjemannen ikke reagerte på det som skjedde, og dommeren så ikke engang situasjonen.

Liverpool-manager Rafael Benitez var heller ikke nådig i sin kritikk av Bennett.

- Xabi gled, og falt. Det var helt tydelig. Dommeren så ikke episoden, men trakk likevel opp det gule kortet alt for raskt. Det var en stor feil, og kanskje burde han ha sett om igjen episoden på video. Det påvirket laget vårt, ettersom vi kontrollerte kampen på det tidspunktet, og skapte sjanser. Å måtte spille med 10 mann mot et så godt lag er virkelig vanskelig. Avgjørelsen snudde opp ned på alt. Det var sprøtt, uttalte han.

- Jeg ønsker ikke å bruke dette som unnskyldning, men du kan se på reprisen at dommeren hadde blikket vendt i en helt annen retning. Da kan jeg ikke forstå hvordan han kan ta denne avgjørelsen. Linjemannen holdt flagget nede. Kanskje har dommeren telepatiske evner? Kanskje har publikum telepatiske evner? Vi kan uansett ikke få forandret på dette nå, la han til.

- Vi spilte ikke slik vi ønsket i første omgang, men i andre omgang kom vi inn i kampen igjen og kontrollerte ting og skapte mer sjanser når vi gikk fremover. Vi trodde vi kunne vinne kampen før utvisningen kom, men etter det hadde vi bare en defensiv midtbanespiller ettersom både Xabi og Dietmar Hamann satt i garderoben. Vi visste vi ville få problemer med å kontrollere de siste ti minuttene, men det er jo heller ikke så lang tid da. Dette var en svært viktig kamp for oss, og vi visste det ville være vitalt å få med seg en seier eller et uavgjort resultat. Men vi visste også at det ikke ville bli lett.

- Vi kunne ha gjort flere mål. Effektiviteten har blitt et stort problem for oss. Er du ikke i stand til å score, kan du heller ikke slippe inn mål om du skal vinne kamper.

En nedtrykt manager nektet imidlertid å legge skylden på lagets kaptein, etter blunderen av et tilbakespill.

- Det har vært en dårlig uke for oss. Slike feil som Gerrard gjorde i dag er rett og slett uflaks. Generelt sett bør du klarere ballen i slike situasjoner når du har en mann mindre på banen. Det var en dårlig avgjørelse å slå en slik pasning der og da. Det resulterte i et dårlig resultat for oss, men nå må vi se fremover. Vi gjorde en feil, men vi legger ikke skylden på en individuell spiller. Vi vinner som et lag, og vi taper som et lag. Vi snakker ikke om individuelle spillere når de spiller bra heller, så jeg ønsker ikke å si mer om denne feilen. Steven Gerrard har gjort 18 mål for oss i år, så vi må se disse tingene i perspektiv. Han trenger ikke å si unnskyld for noe som helst. Vi er alle skuffet, men det viktigste nå er laget, og vi har en kamp mot Fulham allerede om tre dager. Vi har mange kamper igjen å spille, og må konsentrere oss om dem.

Liverpool er nå fem poeng bak Manchester United, og har spilt en kamp mer, men Benitez har ikke tenkt å kaste inn håndkledet i kampen om andreplassen ennå.

Henry: - Vi var heldige med tilbakespillet
Målscorer Thierry Henry slo da også fast at han hadde vært heldig som fikk servert ballen på et sølvfat av Steven Gerrard med bare noen få minutter igjen å spille.

- Jeg la merke til at Gerrard ikke så at jeg ventet bak forsvarerne, og jeg gamblet. Jeg gjør slikt i hver kamp, men det er bare andre gang i karrieren at det har fungert for meg. Etter at jeg misset på en stor sjanse, sa jeg til meg selv at jeg måtte utrette noe før kampslutt. Kampen sett under ett synes jeg vi fortjente seieren, uttalte matchvinneren.

Cesc Fabregas ble kåret til banens beste spiller, og la også pasningen til Henrys første scoring.

- Det var en tøff kamp. Når du spiller mot et slikt lag som Liverpool, som spiller flott fotball, er det alltid vanskelig. Vi utviste stor laginnsats, og jeg syntes vi fortjente seieren, sa 18-åringen etter kampslutt.

Wenger mente at Arsenal fortjente seieren
Arsenal-manager Arsene Wenger mente også at hans lag fortjente de tre poengene.

- Jeg var godt fornøyd med resultatet og spillet. Jeg syntes vi fortjente seieren fordi vi skapte flest sjanser og hadde mer flyt i spillet enn Liverpool i dag. På 1-1 tror jeg vi fikk et mentalt problem da vi virket redde for å tape. Men utvisningen hjalp oss. Da ble Liverpool redde for å tape, og jeg tror ikke Steven Gerrard ville ha gjort det tilbakespillet dersom de hadde vært 11 mann på banen.

Wenger har etter gårsdagens seier fått troen på at hans lag kan ta igjen og passere Liverpool på tabellen. Arsenal er nå på femteplass, åtte poeng bak de røde fra Merseyside.

- Jeg tror vi kan ta igjen Liverpool. Jeg tenkte før kampen at om vi vinner denne, så har vi en sjanse til det.

Wenger var også misfornøyd med måten Liverpool utlignet på, da han mente at Cesc Fabregas skulle hatt et frispark i forkant av scoringen.

- Jeg var ikke fornøyd med den avgjørelsen i det hele tatt, fordi det var en felling. Det ville ha vært flatterende om vi ikke hadde vunnet i dag, sa han.

Alonso må stå over mot Fulham
Xabi Alonso må nå stå over onsdagens ligakamp mot Fulham som følge av det røde kortet han ble tildelt mot Arsenal. Rødt som et resultat av to gule kort medfører suspensjon i en kamp med umiddelbar virkning.