Gerrard presenterer det nye trofeet

Steven Gerrard får æren av å presentere det nye Champions League-trofeet. Det skjer i Paris 10.mars. Liverpool med førsterett på ghanesiske stortalenter.

Det nye Champions League-trofeet blir presentert fredag 10.mars, og det er Liverpools kaptein Steven Gerrard som får æren det er å stå for presentasjonen. Dette skjer i forbindelse med kvartfinaletrekningen i Paris.

Siden 1997 har det vært en tradisjon at forrige sesongs mestere har returnert Champions League-trofeet til UEFA i en spesiell seremoni, der trofeet deretter blir overlevert til arrangørbyen som vil ha det på utstilling frem til finalen. Dette året blir det imidlertid litt annerledes, ettersom Liverpool vant tittelen for femte gang og dermed får beholde trofeet de vant i Istanbul.

UEFA har nå fått laget et nytt Champions League-trofe, der man faktisk har gravert inn navnene til alle de 50 tidligere vinnerne. Dette trofeet blir nå vist frem for første gang under seremonien i Paris, og Steven Gerrard vil stå for presentasjonen sammen med Francisco Gento. Gento spilte på Real Madrids lag som vant den første finalen i europacupen i Paris i 1956. Han er den eneste spilleren som har vunnet trofeet seks ganger, og er dermed den mestvinnende spilleren i turneringens historie.

Seremonien vil finne det i Salle des Fêtes – Hõtel de Ville i Paris fredag 10.mars, klokken 12.00. Hele arrangementet vil bli vist live på Eurosport. Umiddelbart etter at trofeet er overlevert vil trekningen av kvartfinalene finne sted. Ingen lag vil bli seedet i denne trekningen, og lag fra samme land kan trekke hverandre. Dette er for øvrig første gangen at en Champions League-trekning vil finne sted i byen som skal arrangere finalen. Den tidligere franske landslagsstopperen Laurent Blanc vil stå for selve trekningen.

Liverpool følger unge ghanesere
Vi har tidligere omtalt samarbeidsavtalen mellom Liverpool og den ghanesiske klubben Ashgold. Avtalen innebærer at de røde har førsterett på noen av landets beste unge spillere. Ashgold har nemlig fire U17-stjerner i sin tropp. Det handler om ungdomslandslagspillerne Emmanuel Adjetey, David Telfer, Mubarak Wakaso og Opoku Agyemang. Sistnevnte var Ghanas toppscorer i Afrikamesterskapet for U17-lag i Gambia med fem nettkjenninger.

Ashgold er kjent for å dyrke frem eksepsjonelle talenter, og det kan nevnes at Serie A-klubben Chievo i dag har to spillere som begynte karrieren i Ashgold i troppen. Ghanesiske medier skal være henrykt over avtalen som Ashgold og Liverpool har inngått, og karakteriserer det som et langt steg fremover for ghanesisk fotball. Avtalen følger i kjølvannet av Liverpools involvering i fotball på grasrotnivå i USA, og disse avtalene gjør nå at de røde har fått fotfeste på to store fotballkontinenter.