Gerrards refleksjoner rundt finalen

Gerrards tanker om finalen og sesongen under ett. Liverpools 62. kamp denne sesongen. Fransk VM-uttak nært forestående, Cissé krysser fingrene.

Steven Gerrard så sin første FA Cup-finale tilbake i 1986, seks år gammel. En reprise av triumfen tyve år tilbake ville passe kapteinen godt. Da vant Liverpool 3-1 over Everton etter at Gary Lineker først hadde ført Everton i ledelsen.

- Jeg kan huske Gary Lineker gjøre mål tidlig i kampen, men Rushie kom og gjorde alt godt igjen, mimrer Gerrard.

- Fa-Cupen betyr like mye for meg nå som den alltid har gjort. Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg er den type menneske som liker å være hjemme med familien og se finalen.

- Jeg vet at folk har prøvd å diskredittere konkurransen de siste årene, jeg er ikke en av dem. Jeg vet hvordan det føles å vinne FA-Cupen, og det er en av høydepunktene i karrieren min. Noe slikt vil jeg gjerne oppleve på nytt denne helgen.

- Det ville være et spesielt øyeblikk å løfte trofeet. Jeg har selvsagt sett alle de andre suksessfulle kapteinene i denne klubben løfte det. Det har alltid vært en drøm bare å spille i en slik finale, uten å ta hensyn til trofeet. Vi trenger å reise dit og gjøre jobben. Da vil det bli en spesiell dag.

Steven Gerrard har hatt en stor sesong, og har i det lengste unngått skader. Det er noe han er glad for, etter relativt store problemer tidligere.

- Hvis du ser på karrieren min og skadene jeg har hatt, vil det overraske at jeg har spilt så mange kamper denne sesongen. Men jeg visste alltid at jeg skulle komme ovenpå. Jeg føler meg så godt trent som aldri før. Jeg tar virkelig godt vare på meg selv, både av og på banen, så jeg føler meg så bra som jeg gjorde på begynnelsen av sesongen. Jeg bare kan ikke vente til lørdag.

Liverpool har hatt en begivenhetsrik vei til finalen. Man kan telle 17 mål på de fem kampene. En minneverdig snuoperasjon mot Luton, en arbeidsseier mot tøffe Portsmouth og triumf mot 1. og 2. plassene på tabellen, Man Utd og Chelsea. Foruten det sørget de for å sende Birmingham i garderoben med syv baklengs i sekken. Men uten seier i morgen vedgår Gerrard at det ville gjøre veien til finalen meningsløs.

- Du har det alltid i bakhodet når du er på en god run, at du må seire over det siste hinderet. Denne gangen er West Ham i veien. De har noen fantastiske spillere, det er deres livs kamp, så vi vi må være på tærne for å kunne spille slik vi vet vi kan.

- Det har vært en begivenhetsrik vei til Cardiff, men morsom også. Jeg har satt pris på alle kampene vi har spilt – å slå Man U hjemme, å slå Chelsea på Man Us bane var spesielt, og Luton var kanskje den tøffeste kampen av alle hvis jeg er helt ærlig. Vi lå jo under 3-1.

- Men vi viste en fantastisk lagkarakter, vi har spilt en del virkelig god fotball. Nå må vi bare sikre oss trofeet og levere det til supporterene, igjen har de fulgt oss gjennom året. De har vært fantastiske, så det ville avsluttet en fin sesong dersom vi vinner FA-Cupen.

Som Carra uttalte tidligere vil Gerrard kunne være en avgjørende faktor i finalen. Da er det greitt å vite at kapteinen aldri har vært i så god form som det han er nå.

- Jeg tror dette har vært min beste sesong personlig. Jeg har vært mer stabil, har hatt lite skader og har scoret mange mål, så dersom jeg skulle peke ut min beste sesong måtte det være denne.

- Sesongen har gått veldig bra så langt for laget også. Vi har opplevd stor fremgang i ligaen. En cuptriumf ville bare toppet sesongen. I starten av sesongen er ligaen det viktigste, men det er alltid hyggelig å få en god run og bli belønnet med en stor cupfinale. Denne gangen er det FA-Cup. Jeg vil ikke si den er like stor som Champions League-finalen, men det er ikke mye om å gjøre. Det er et utrolig viktig trofé og vi trenger å levere.
 
Liverpools 62. kamp for sesongen
FA Cup-finalen vil bli Liverpools 62. kamp for sesongen. En ekstra tidlig sesongstart på grunn av Champions League-kvalifisering, sammen med VM-mesterskap i Japan, gjør at Liverpool har hatt en rekordlang sesong. Flere ganger har det blitt spekulert i formsvikt på grunn av den store belastningen. I følge Hyypiä er det nonsense, spesielt når man har en finale å sikte mot.

- Er vi slitne? Med en finale i vente tror jeg ikke det. Beina mine vil holde ut en kamp til. Hvis du spurte noen av guttene hvordan de hang sammen, ville alle svare ’bra’. Alle ønsker å spille finalen.

- Det har vært en lang sesong, men fordi ting går bra blir det ikke tungt mentalt. Å være sliten mentalt er verre enn fysisk utmattelse. Alle spillerne vil si de er ok nå.

- Jeg vet dessuten at jeg har en pause etter finalen. Forrige sesong hadde vi omtrent tre uker fri på grunn av den tidlige starten på sesongen. Jeg er litt misunnelig på guttene som skal til VM, men jeg vet jeg vil ha en lengre ferie enn dem.

VM-uttak nærmer seg for Cissé
Mandag annonseres den franske VM-troppen. Cissé håper en god figur i cupfinalen kan hjelpe hans kandidatur til VM-billett.

- Dersom vi vinner FA-Cupen og jeg gjør det bra, så kan det bare hjelpe meg fordi troppen blir annonsert to dager etterpå. Det er en stor kamp for meg og jeg tror det kan være noe bra. Jeg ønsker bare å vinne FA-Cupen og å bli tatt ut i troppen til VM.