Gjensyn med Olympiastadion i Roma?

To ganger har Liverpool vunnet den gjeveste europacupen på Olympiastadion i Roma. Derfor er det kanskje et godt omen at Champions League-finalen i 2009 er lagt nettopp dit?

Olympiastadion i Roma har blitt tildelt Champions League-finalen i 2009. Det bestemte UEFAs eksekutivkomite på sitt møte i Lubljana. For Liverpool er dette et godt omen, da de røde vant Serievinnercupen på nettopp denne banen både i 1977 og 1984. I førstnevnte kamp beseiret merseysiderne Borussia Mönchengladbach, mens man sju år senere danket ut hjemmelaget Roma på straffespark.

Dette blir fjerde gang at den gjeveste finalen i europacupene går på Olympiastadion. Også i 1996 ble Champions League-finalen spilt i Roma, med Juventus og Ajax som finalelagene.

Eksekutivkomiteen har også bestemt at Champions League-finalen i 2008 skal spilles på Luzhniki stadion i Moskva (hjemmebanen til fotballklubbene Torpedo Luzhniki og Spartak Moskva). Finalene i UEFA-cupen for 2008 og 2009 har blitt tildelt henholdsvis City of Manchester Stadium (hjemmebanen til Manchester City) og Sukru Saracoglu stadium i Istanbul (Fenerbaches hjemmebane).