Gode generalprøver foran juniorfinalen

Flere av de finaleaktuelle juniorene var involvert da både U18 og reservelaget vant sine siste kamper før finalen i FA Youth Cup. Nå rettes fokus mot torsdagens finale.

Trener John Owens er i ferd med å forberede juniorene på torsdagens første finalen i juniorcupen, mot Manchester City på Anfield. En kamp han også tok høyde for da han tok ut U18-laget som slo Sheffield United 1-0 på utebane på lørdag.

- Kampen i Sheffield lignet til forveksling den vi hadde mot Nottingham Forest på tordag på den måten at vi hadde sterk motvind i første omgang. Vi klarte imidlertid å holde ballen på bakken og spille oss ut av forsvar. Sheffield United presset oss tilbake mot vårt eget mål, men vi klarte oss bra og gjorde også målet vårt i denne perioden, forteller Owens.

- I andre omgang hadde vi vinden med oss, men det virket faktisk ødeleggende for spillet vårt. Vinden var så sterk at det var vanskelig å få til pasningsspill. Vi skapte ikke mange sjanser, men det gjorde ikke våre motstandere heller. Det var et godt resultat, og jeg er fornøyd med innsatsen til spillerne som kjempet godt og viste at de også kan mestre slike forhold.

- De siste kampene har gitt oss en del selvtillit, og vi er trygge på defensiven nå. Alle ser nå frem til juniorfinalen på torsdag, og de gode resultatene i det siste er en fin oppladning til den. De fire spillerne fra Melwood, inkludert Adam Hammill, vil komme inn i troppen til den kampen, og jeg hvilte også flere spillere i kampen mot Sheffield United.

McAuley var godt fornøyd
Reservelagstrener Hugh McAuley var full av lovord etter at hans unge mannskap slo et rutinert Blackburn Rovers 2-1 på utebane i går kveld. To mål av den walisiske U21-spilleren Ramon Calliste sikret seieren, mens Florent Sinama-Pongolle reduserte for vertene på overtid.

- Paco Herrera og jeg er meget godt fornøyd med laget. Dette var en utmerket kamp fra vår side, mot et rutinert Blackburn-mannskap. Vi spilte til tider flott fotball, spesielt i første omgang, og guttene jobbet virkelig hardt og la ned mye innsats i denne kampen, sier McAuley til liverpoolfc.tv.

- Ramon Calliste tok vare på sjansene sine, og fikk god støtte på topp av Danny Guthrie. Sistnevnte leverte flere fine stikkballer. Adam Hammill (bildet) viste gode kvaliteter, og han og Paul Anderson utfyller hverandre bra. De har litt ulike kvaliteter, men begge to gir laget noe ekstra, slår han fast.

- Miki Roque og Jack Hobbs jobbet hardt på midtbanen, løp mye og forsvarte seg bra, avslutter McAuley.