Godt tak på Charlton

Både statistikk og formkurver taler til Liverpools fordel før møtet med Charlton. Del Bosque ny favoritt til Real-jobben. Barnes mot rasisme.

Liverpool har et forsmedelig 2-0 tap på The Valley for drøye tre uker siden å hevne når Charlton ankommer Merseyside i morgen. London-lagets borteform er ikke all verden å skryte av. Når Alan Curbishleys menn sikret seg et bortepoeng etter 0-0 mot Newcastle i forrige uke, var det faktisk kun lagets andre poeng på bortebane i løpet av de siste fire månedene.

Liverpool har på sin side den nest beste hjemmestatistikken i Premier League. Bare Chelsea er bedre på egen grunn. I løpet av de siste 11 hjemmekampene har de røde bare gitt bort to poeng, i 1-1 kampen mot Birmingham. I 12 av 14 hjemmekamper har Liverpool holdt nullen, og man har ved hjelp av denne defensive tryggheten igjen gjort Anfield til et nærmest uinntakelig fort.

Etter at Premier League startet har Charlton bare en seier på Anfield på seks forsøk. Tapet for London-klubben kom da Shaun Bartlett gjorde kampens eneste mål for to sesonger siden. Liverpool har vunnet fire av de fem andre kampene, mens det ble uavgjort 3-3 i 1998.

Det ventes at gjestene vil gå ut i en 4-5-1 formasjon, i håp om å forsvare seg til ett poeng i morgen. Det var i alle fall oppskriften Alan Curbishley brukte mot Newcastle. Det er for øvrig også verdt å merke seg at Charlton tradisjonelt opplever en formsvikt på denne tiden av året.

Real vil ha Del Bosque – ikke Rafa
Liverpools supportere kan begynne å sove bedre om natten igjen. Real Madrids president siteres nemlig i dag på at han Vicente Del Bosque, og ikke Rafael Benitez, står øverst på ønskelisten når man skal finne ny manager. Den nye presidenten, Fernando Martin, er for øvrig en nær venn av Del Bosque.

- Vi ønsker å ha den nye manageren klar før 30.juni, men vi har ikke kommet til enighet med noen ennå. Jeg vil kontakte Del Bosque og se hvilke muligheter vi har, siteres Martin i dag.

Del Bosque vant Champions League to ganger med Madrid-klubben, i 2001 og 2002. Den hjemlige serien ble også vunnet to ganger under hans ledelse, i 2001 og 2003.

Etter suksessen i Real var det en skuffet Del Bosque som ikke fikk forlenget kontrakten i den kongelige klubb. Etter den tid har han ledet Besiktas uten nevneverdig suksess, og han fikk sparken der for litt over ett år siden.

Del Bosque skal ha vært svært bitter over at han måtte forlate Real Madrid ved forrige korsvei, og skal da ha uttalt at han aldri ville komme tilbake. Den nye presidenten vil tydeligvis nå gjøre et forsøk på å få sin gode venn til å revurdere det utsagnet. Martin skal også ha linet opp Real-legenden Fernando Hierro for en trenerrolle i det nye regimet.

Barnes i antirasisme-kampanje
Tidligere Liverpool-stjerne John Barnes er en av frontfigurene når Israel starter sin egen ”Kick it Out” antirasisme-kampanje kommende mandag. Barnes ankommer Israel på søndag for å gi starthjelp til aksjonen. Rasisme og vold har økt betraktelig i israelsk fotball de siste årene, og nå søker fotballmyndightene i landet å få bukt med dette ved å bruke samme modell som man har hatt slik suksess med i England.

Barnes vil i løpet av oppholdet i Midt-Østen møte Israels president Moshe Katzay, samt at han vil være med på en rundtur i Jerusalem.