Guthrie får tilbud om ny kontrakt

Danny Guthrie vil trolig få tilbud om en kontraktsforlengelse med det aller første. Blackburn ønsker nå £1M + Stephen Warnock for Lucas Neill.

I følge nettstedet The Liverpool Way vil den unge midtbanespilleren Danny Guthrie bli tilbudt en ny kontrakt av Rafael Benitez med det aller første, etter noen lovende innhopp for klubbens førstelag denne sesongen. Dette resulterte da også i at Guthrie fikk starte den ubetydelige Champions League-kampen mot Galatasaray i Tyrkia.

19 år gamle Guthrie gjorde seg også bemerket med en flott scoring i reservelagskampen mot Blackburn denne uken, og har nylig blitt forfremmet til å trene sammen med førstelagstroppen på heltid. Liverpools nummer 35 har hatt en rivende utvikling denne sesongen, og har i tillegg til nevnte Champions League-kamp fått to innhopp i ligaen og samme antall i ligacupen.

Telford-fødte Guthrie kom til Liverpools akademi som 15-åring, etter å ha blitt frigitt av Manchester United. Hans nåværende kontrakt med de røde løper ut til sommeren, så det er ikke til å undres over at Benitez er ivrig etter å få i stand en forlengelse.

Neill på vei
Mer og mer tyder på at Lucas Neill er på vei til Liverpool. Nå skal Blackburns supportere ha ytret sin misnøye med at australieren fortsatt får være lagkaptein, etter at han gjorde det klart at det var uaktuelt å fornye kontrakten. Supporterne skal også være misfornøyd med forsvarerens spill den siste tiden.

Så selv om Rovers-manager Mark Hughes hadde håpet å beholde spilleren helt frem til kontrakten går ut til sommeren, virker det nå mer og mer sannsynlig at Blackburn blir tvunget til å akseptere et bud fra Liverpol i januar. I følge tabloidavisen Mirror skal kravet fra Ewood Park nå lyde på £1M+Stephen Warnock, noe som er £1M mindre enn de forlangte i sommer. Men det er lite trolig at Rafael Benitez er mer lysten på å kvitte seg med venstreback Warnock nå enn han var i sommer, så vi vil bli forbauset om Blackburn får noe annet enn cash ut av Anfield-klubben, all den tid Liverpools forhandlingsposisjon virker betydelig styrket nå.