Hobbs avslappet før finalen

Jack Hobbs bedyrer at han har nervene under kontroll før juniorfinalen i morgen kveld. Auksjon på Oakfield pub. Mexes et transfermål?

Jack Hobbs er ikke nervøs før finalen i FA Youth Cup i morgen kveld. I alle fall ikke ennå.

- For å være ærlig, så er jeg ganske avslappet. Men avspark kan ikke komme fort nok, og jeg er selvfølgelig spent på hvordan dette går. Det er uten tvil den største kampen jeg har spilt i, sier han til liverpoolfc.tv.

- Det blir antydet at 25 000 mennesker vil komme til å se finalen, så det blir litt av en kveld for oss. Jeg har aldri spilt foran et så stort publikum tidligere, og det er noe jeg ser frem til. Det vil bli litt ekstra press på oss på grunn av dette, men det er forhåpentligvis et godt press som fører til at vi presterer enda bedre, legger han til.

Hobbs beskriver atmosfæren blant juniorene før kampen som veldig avslappet. Han forteller at troppen har hatt et par møter der kampen har blitt diskutert.

- Vi er fornøyd med hvordan forberedelsene har gått så langt. Vi gjør ingenting utenom det vanlige, og slapper av så mye vi kan, sier han.

Den tidligere Lincoln-spilleren beskriver straffesparkkonkurransen mot Southampton i den andre semifinalen som høydepunktet i turneringen så langt. Øyeblikket da han gjorde mål foran The Kop i den første semifinalen følger hakk i hæl.

- Jeg har spilt mot Manchester City tidligere denne sesongen, for U18, og vi tapte 1-0. De har et sterkt lag, med Micah Richards som det store navnet. Han har spilt både i Premier League og FA-cupen denne sesongen.

Hobbs mener det er veldig viktig å unngå baklengs på hjemmebane. Eventuelle scoringer for Liverpool i tillegg mener han blir en bonus. Samarbeidet med stopperkollega Godwin Antwi blir således veldig viktig.

- Å spille midtstopper sammen med Godwin har gått virkelig bra. Men det har vært litt vanskelig å omstille seg fra reservelaget for meg, da jeg spiller på midtbanen der. Så det er bare på juniorlaget vi har spilt mye sammen som stoppere, men jeg mener vi begynner å danne et solid partnerskap nå. Vi utfyller hverandre på en god måte, og forhåpentligvis fortsetter det slik.

Liverpool har bare vunnet FA Youth Cup en gang tidligere. Det var for ti år siden, med spillere som Jamie Carragher og Michael Owen på laget.

Auksjon etter Villa-kampen
Etter hjemmekampen mot Aston Villa holdes det en auksjon av en masse signerte Liverpool-souvenirer på Oakfileld pub, ikke langt fra Anfield. Inntektene fra auksjonen går til leteaksjonen etter den savnende Liverpool-supporteren Steven Cook, som er savnet på Kreta. Blant gjenstandene som blir auksjonert bort er fotballer signert av 2001-troppen og 2006-troppen. I tillegg går signerte programmer, blader og trøyer under hammeren.

Mexes i kikkerten?
Agenten til Phillipe Mexes siteres i dag på at Liverpool står fremst i køen av flere engelske klubber som ønsker den franske Roma-stopperens tjenester.

- Det er flere engelske klubber som er interessert i Philippe, og Liverpool står først i køen, uttaler agenten Olivier Jouanneaux til sportsmagasinet Guerin Sportivo.

Mexes kom som kjent til Roma fra Auxerre i 2004. Franskmannens kontrakt går ut i 2008, men agent Jouanneaux ser ikke bort fra at enden på visa blir at hans klient velger å skrive under på en lengre kontrakt med sin nåværende klubb isteden for å flytte på seg.