Hyypiä runder 350

Sami Hyypiä spiller sin kamp nummer 350 for Liverpool på søndag. Idrizaj klar for viktig cupkamp. Billettinfo Benfica. Nordmenn ble svindlet i Liverpool.

Sami Hyypiä kommer til å gjøre sin kamp nummer 350 for Liverpool borte mot Manchester United på søndag. Finnen som kom for beskjedne £2.5M fra nederlandske Willem II i mai 1999, har vært en stødig klippe i Liverpool-forsvaret siden. Han var også lagets kaptein i en periode. Denne sesongen har han vært stabiliteten selv, og finnen har sammen med lagkameratene Jose Reina, Steve Finnan, Jamie Carragher og John Arne Riise utgjort en nærmest ugjennomtrengelig forsvarsrekke.

Av samtlige kamper Liverpool har spilt siden hans ankomst i 1999, er det faktisk bare 24 Hyypiä ikke har vært involvert i. Så langt står stopperen bokført med 235 ligakamper, 48 kamper i Champions League, 25 i UEFA-cupen, 19 i FA-cupen, 16 i ligacupen, 2 Charity Shield, 2 i supercupen og 2 i klubb-VM. Han har gjort 24 mål for klubben. 17 av disse har kommet i ligaen, 4 i Champions League, 2 i UEFA-cupen og 1 i ligacupen. Det hører også med til historien at han kun har pådratt seg 14 gule kort i løpet av alle disse årene. En gang har han blitt utvist. Det skjedde mot Manchester United på Old Trafford for noen år siden, med Mike Riley som dommmer. Vi får krysse fingrene for at det blir et hyggeligere møte med nevnte arena og dommer når finnen jubilerer på søndag!

Idrizaj om livet på Anfield
I et intervju med liverpoolfc.tv i dag snakker Besian Idrizaj om livet på Anfield etter overgangen fra østerrisk fotball. I kveld skal den store østerrikeren ut i kamp i juniorcupen for de røde.

- Det var vanskelig å finne seg til rette i Liverpool til å begynne med. Jeg hadde problemer med språket og den fysiske delen av fotballen her borte. Men nå er alt perfekt, og jeg er lykkelig her. Jeg trives nå, og forstår språket uten problemer. Liverpool er en flott by, og jeg er også en stor Beatles-fan, innrømmer ungdomslandslgsspilleren.

Som Liverpool-supporter i guttedagene var det spesielt for Idrizaj å gjøre sitt første mål for reservelaget mot Manchester United.

- Det var et flott øyeblikk. Jeg kom inn som reserve og headet ballen i nettet på en corner. Nå tar jeg en kamp om gangen, og prøver å gjøre mitt beste.

Idrizaj beskriver livet han lever nå som veldig forskjellig fra det han levde i Østerrike. Han sammenligner toppserien i Østerrike med Championship i England. Han fikk sin debut for LASK Linz allerede som 15-åring, og kom til Liverpool som 17-åring.

- Jeg var faktisk redd da jeg gikk til min første trening på Melwood. Men da jeg kom innenfor murene, ble jeg tatt vel i mot av alle spillerne. Det var helt utrolig.

Idrizaj prøvespilte som kjent for klubben før han ble kjøpt. Det var Paco Herrera som slapp nyheten om at Liverpool ville ha han.

- Jeg ble veldig glad. Paco Herrera har vært til stor hjelp for meg, og er en svært grei kar. Hugh McAuley har også hjulpet meg mye.

Spilleren som har sine aner i Kosovo, fikk sitt førte møte med Anfield i 3.runde av juniorcupen mot Cardiff. Nå venter Ipswich i 4.runde i kveld.

- Det blir flott å spille på Anfield igjen. Vi må forsøke å spille som et lag, og prøve å gjøre det like bra som mot Cardiff. Det er spesielt å spille på Anfield som 17-åring, og jeg vil yte mitt beste for laget. Jeg håper på en scoring igjen, men det er selvsagt viktigst å gå videre i cupen, sier han.

Idrizaj forteller at han startet karrieren som midtstopper i Østerrike. Siden har han spilt både sentral midtbane og på begge flankene. Men i Linz ble han brukt som en tilbaketrukket spiss.

- Jeg liker å skape målsjanser for andre. Paco Herrera anser meg som en spiss i en litt tilbaketrukket posisjon, men han ønsker også at jeg skal score en del mål selv. Jeg er en lagspiller, og selv om jeg liker å gjøre mål selv, så spiller jeg alltid ballen når jeg ser at en medspiller er bedre plassert.

Idrizaj forteller også at han er stolt over å være involvert med det østerriske U21-laget allerede som 17-åring. Han gjorde sin debut for dette laget da de slo England 2-1 i fjor, noe han beskriver som et utrolig øyeblikk.

Billetter til bortekampen mot Benfica
Liverpool har mottatt 2 323 billetter til bortekampen mot Benfica 21.februar. De som har vært på Liverpools bortekamper i Champions League tidligere denne sesongen vil bli prioritert når disse nå legges ut for salg. Søknadsfristen på disse billettene er satt til 25.januar. Søknadsskjema finnes på Liverpools offisielle nettside.

Nordmenn ble svindlet i Liverpool
Et reisefølge på 11 personer fra Skien ble i helgen rundlurt og frastjålet store verdier i forbindelse med kampen mellom Liverpool og Tottenham. Etter å ha kjøpt kampbilletter fra et internettfirma i London til dyre dommer, var disse forsvunnet som dugg for solen ved ankomst hotellet. Da reisefølget forsøkte å kjøpe nye billetter på svartebørsen ble man lurt på ny, og enden på visa var at bare to stykker kom inn og fikk sett kampen. Som om dette ikke var nok ble også flere i reisefølget utsatt for tyveri fra hotellrommet på Britannia Adelphi, der både penger og verdisaker var tatt. Du kan lese hele den begredelige historien på nettsiden til Telemarksavisa. Supporterklubbens formann, Pål Christian Møller, advarer forøvrig i samme avis mot å kjøpe kampbilletter fra uoffisielle kilder.