Jerzy Dudek tilbake

Liverpools polske reservekeeper tilgjengelig mot Birmingham. Rafa mønstrer trolig sitt ”Carling Cup lag” mot Birmingham. Juniortrener roser midtbanespilleren Jay Spearing.

Appell hjelper Jerzy
Ifølge Liverpool Daily Post vil Jerzy Dudek være tilgjengelig til morgendagens TV-kamp mot Birmingham i 4.runde av Carling Cup.  Polakken er nettopp ferdig med å sone tre kamper for et rødt kort i en reservelagskamp mot Everton, og mistet forrige runde mot Reading.  Han er også anklaget av det engelske fotballforbundet for ikke å ha forlatt banen på en høvelig måte, noe han risikerer en eller to kampers tilleggstraff for.  Siden Liverpool har appellert avgjørelsen vil imidlertid helten fra Istanbul være spilleklar på St. Andrews.


Samme som sist?
Det er derfor ventet at Rafa Benitez vil gi Dudek hans første kamp for Liverpool siden den siste ligakampen mot Portsmouth forrige sesong.  I det hele tatt bruker trolig spanjolen kampen mot Birmingham som en ny mulighet til å gi spillere på grensen av førstelaget kamptrening, ispedd enkelte som ville ha vært med i en førsteoppstilling.

Tipsene går derfor i retning av et nokså likt lag som det som beseiret Reading med 4-3 i 3.runde.  Forsvaret med unggutten Lee Peltier, Daniel Agger, Gabriel Paletta og Stephen Warnock kan få fornyet tillit. 

På midten ble Momo Sissoko spart fra start mot Reading i ligakampen sist lørdag, og afrikaneren er ventet å bli ankeret som skal hjelpe det unge forsvaret i en kamp hvor Benitez vil balansere med å bruke troppen og samtidig sikre avansement i en turnering hvor Liverpool har nytt stor suksess gjennom årene.  Bolo Zenden, Jermaine Pennant og John Arne Riise var de andre på midten forrige gang man spilte i Carling Cup, og alle er trolig aktuelle igjen.  Zenden og Pennant har fått begrenset med spilletid på førstelaget i det siste, mens veltrente Riise tåler mange kamper.  En av friskmeldte Fabio Aurelio og Mark Gonzalez kan imidlertid bli foretrukket på venstrekanten.  Unggutten Danny Guthrie gjorde også et bra inntrykk som innbytter sist.

På topp vil det være overraskende om ikke Robbie Fowler spiller fra start.  Veteranen hadde sist Peter Crouch ved sin side, men en skadefri Craig Bellamy vil ha mer behov for matching.Spearing markerer seg
Liverpools juniorer tok en gledelig, og kanskje også litt overraskende 1-0 seier mot Manchester United sist helg, etter en for øvrig svak start på sesongen.

Matchvinner ble den allsidige kruttønna Jay Spearing.  Scouseren er regnet som en av de fremste talentene på akademiet i Kirkby, men fikk ødelagt mye av forrige sesong med beinbrudd.  Denne sesongen har han imidlertid vært meget fremtredene som lagets kaptein.  Først og fremst i midtforsvaret, til tross for sine manglende centimetere, men juniortrener John Owens mener at det var viktig at man nå fikk flyttet Jay fram på midtbanen.

- Dette var den første gangen jeg hadde muligheten til å bruke Jay Spearing på den sentrale midtbanen, fordi Laurence Gaughan var tilgjengelig, forklarer Owens.  – Vi hadde også Stephen Darby og Robbie Threlfall fra Melwood, slik at vi kunne benytte Jay hvor vi ønsker å ha ham.  Han understreket det ved å score seiersmålet.

- Han har vært vår krumtapp gjennom hele sesongen som midtstopper, og han har gjort det utmerket der fordi han leser spillet så godt.  Han er en allsidig spiller, men det er fint at vi nå kan la ham få spille på sin naturlige plass.