Kaptein Carra som eksempel

Rafael Benitez tror lagets lederfigurer vil stå fram på et skaderammet Liverpool til kveldens bortekamp mot Bordeaux, og da først og fremst Jamie Carragher.

Steven Gerrard er ute, Daniel Agger og Robbie Fowler er ute, og Dirk Kuyt er høyst sannsynligvis ute.  I tillegg er Harry Kewell langtidskadet, mens Momo Sissoko vil ha en test i dag for å se om han kan bli spilleklar mot Bordeaux.  Ingen ideell situasjon for Rafael Benitez, som skal løfte sitt lag etter en skuffende start på årets ligasesong.  Manageren oppfordrer nå sine rutinerte spillere til å ta ansvar, og ikke minst gjelder det at kveldens kaptein Jamie Carragher går i front mot en motstander som vil kjempe hardt for tre poeng etter at man står med null scoringer og null seire så langt i Champions League.

- Carra gjemmer seg ikke bort, slår Rafa fast.  – Han vet at han må spille bedre enn det som har vært tilfellet, og jobbe hardere.  Han vet at han spilte veldig, veldig bra forrige sesong og behøver å komme opp på samme nivå igjen.

- Jeg har snakket med ham om det.  Vi har individuelle samtaler og som en gruppe.  Noen av spillerne vet at de ikke spiller på sitt beste nivå og må løfte seg.  Det er viktig at vi erkjenner slike ting, og vi har den karakterstyrke som skal til i troppen.

- Det er lett å komme med unnskyldninger, men en må også innrømme når en må bli bedre.  Carra er et godt eksempel for resten av laget.  Han gjorde en feil i kampen mot Everton, men har vært mye bedre siden.  Du kan imidlertid ikke bare analysere hans prestasjon, men også spillerne rundt ham.

- Hvis en av midtbanespillerne mister baller og det andre laget kontrer, da kan du ikke klandre forsvaret.  Hvis en av angriperne ikke legger press på ballfører, da kan du ikke skylde på midtbanespillerne.  Vi må se på dette som et lag.

- Det er viktig å ha spillere med sterk mentalitet ute på banen, og Carra er en av disse.  Uten Steven Gerrard, vil vi nå se mot Carra og Xabi Alonso, spillere med erfaring og som er i stand til å stå opp på en måte som du behøver i Champions League.