Kewell operert - mister ligastarten

Harry Kewell har måttet foreta et kirurgisk inngrep i venstrefoten, og kan ikke begynne å trene fotball igjen før om 6 uker. Det bekrefter Liverpool FC i dag.

Liverpool FC har i dag gått til det skritt å utstede en pressmelding vedrørende Harry Kewells helsetilstand. Den lyder som følger:

”Liverpool FC har merket seg de betydelige pressespekulasjonene omkring fotproblemene som Harry Kewell led av mens han spilte for Australia i sommerens verdensmesterskap.

Det var uheldig at en annen australsk landslagsspiller uttalte seg offentlig til media om hans helsetilstand, i stedet for å la en offisiell talsmann for Australia ta seg av dette. Lagkameraten antydet at Harry led av podagra, noe vi kan bekrefte at er en feil diagnose.

Etter at Harry returnerte til Liverpool ble han undersøkt av vår medisinske stab, og det ble klart at han led av en helt annen sykdom. Dette ble diagnostisert som septic arthritis (leddbetennelse, red.anm) – en bakterieinfeksjon i leddene i hans venstre fot.

Harry er akkurat nå under behandling på et sykehus, etter et kirurgisk inngrep. Det forventes at han blir helt frisk igjen, og bør være i stand til å gjenoppta treningen igjen om seks ukers tid.”

Dette vil i så fall bety at australieren mister ligastarten, og trolig ikke vil være tilbake i kamp igjen før vi skriver september ettersom han går glipp av hele preseason-treningen. Seks uker fra nå sammenfaller nemlig med helgen Liverpool spiller sin første ligakamp mot Sheffield United.