King Kenny - den beste

Kenny Dalglish ble stemt fram som tidenes beste spiller i Liverpool, på klubbens egen hjemmeside. Stor EM-helg i vente.

Dalglish foran Gerrard
Den offisielle hjemmesiden til Liverpool, www.liverpoolfc.tv, har de siste ukene offentliggjort avstemningen over de 100 beste spillerne i klubbens historie, valgt av sine egne lesere.

De fem fremste ble presentert i dag:  1. Kenny Dalglish  2. Steven Gerrard  3. Ian Rush  4. Robbie Fowler  5. John Barnes.

Dalglish, eller bare King Kenny som han er døpt på The Kop, sa etterpå at han så på dette som et stort kompliment og fylte seg ydmyk over en slik støtte.


Dusinet fullt i morgendagens EM-kamper
12 spillere fra Liverpool vil være involvert når det er en ny runde med EM-kamper i morgen.  Sjekk vår TV-liste for mulighet til å følge Gerrard, Riise, Alonso & Co.  Som en vil se under kan flere av oppgjørene bli helt avgjørende for sjansene til å nå et sluttspill sommeren 2008.

Gruppe A
Finland og Sami Hyypiä har fått en god start med fire poeng på to kamper mot Polen og Portugal, og har sikte på tre nye poeng når man gjester Armenia.  Jerzy Dudek er ikke tatt ut i den polske troppen som har fått en ditto dårlig start og møter Kazakhstan.

Gruppe C
John Arne Riise og Norge er en av de få som slipper med en kamp under denne ”international week”, men den er til gjengjeld svært viktig.  I en antatt jevn gruppe møter man en av de andre favorittene i Hellas, i en kamp som spilles i Pireus.

Gruppe D
Definitivt en av de mest spennende gruppene, i hvert fall for oss som følger Liverpool.  Craig Bellamy hos Wales og Steve Finnan hos Irland skal få bryne seg mot land som Tsjekkia og Tyskland, og det var nettopp disse nasjonene man tapte knepent mot i første spillerunde.  Nå spiller Wales, med Bellamy som kaptein, hjemme mot Slovakia, mens Finnan & Co reiser til Nicosia og Kypros.  Bare tre poeng vil være godt nok for begge hvis man skal ha håp om å henge på tetduoen.

Gruppe E
England er stor favoritt, mens outsiderne Russland og Kroatia delte poengene da de møttes i september.  Med Gerrard en eller annen plass på midtbanen, og Crouch på topp, skal det bli seier mot Makedonia på Old Trafford.

Gruppe F
Nok en interessant gruppe.  Danmark, med Daniel Agger i midtforsvaret, vil forvente full pott mot Nord-Irland i Idrettsparken og også i Liechtenstein neste uke.  Spania synes alltid å skuffe i turneringer, og har nå også begynt kvalifiseringen svakt ved å tape i Belfast.  Mot et skaderammet Sverige vil man håpe på minst et poeng på Råsunda.  Både Reina, Garcia og Alonso er som vanlig med i den spanske troppen.

Gruppe G
Dirk Kuyt og Nederland må mange turer østover i Europa, og møtet mot Bulgaria i Sofia i morgen må regnes som en av de vanskeligste for gruppefavoritten.