Kjempe-banner på tribunen mot Benfica

Et 22 x 15 meter stort banner, skapt av og for supporterne, vil for første gang bli brukt foran mestligakampen til uka.

Før onsdagens viktige mesterligamøte med Benfica vil en gruppe Liverpool-supportere lansere et gigantisk banner, som vil dekke en stor del av The Kop.

- Forhåpentligvis vil det fyre opp hele stadion på det som kan bli en svært spesiell kveld, sier en av initiativtakerne, Matthew Owen.

Banneret, som måler 22 x 15 meter, viser en forhåpentligvis avskrekkende utgave av «The Liverbird» - fuglen som fungerer som et ikon for både byen og laget Liverpool.

I klørne holder fuglen en ball med seks stjerner, hvorav fem er merket med årstallene for Liverpools seire i den gjeveste europcupen. Den sjette stjerna, i midten, står for triumfene laget vil oppleve i framtida - kanskje allerede i vår ..?

- Beskjeden er klar - under Rafael Benitez har Liverpool FC gjenvunnet plassen sin i front av europeisk fotball, sier Owen.

I tillegg til symbolene for suksess, er det selvfølgelig funnet plass til «den evige flamme», til minne om de 96 som omkom under Hillborough-tragedien i 1989.

Det enorme banneret omtales allerede som «liverbanneret», men Matthew Owen håper det ikke blir den siste varianten vi får se.

- Vi håper det kommer mange flere slike etter hvert, sier han.

Selv om resultatet ser bra ut, er prosessen som har ledet fram mot det, nesten like artig:

Ideen om å produsere banneret oppsto under mesterligafinalen i Istanbul, hvor AC Milans supportere viste fram sin kjempebanner.

I etterkant har supportere fra hele verden bidratt med donasjoner som til slutt utgjorde de 4000 pundene (nesten 47 000 NOK) det har kostet å få produsert banneret.

Onsdag blir resultatet altså tatt i bruk.

Et knippe andre, og mindre, bannere: