Kuyt er bankers

Dirk Kuyt vil trolig være ett av de første navnene Rafael Benitez setter ned på papiret, når han setter opp laget til kveldens kamp mot Portsmouth.

Rafael Benitez kommer nesten helt sikkert til å starte kveldens kamp med spissduoen Peter Crouch og Dirk Kuyt. Nederlenderen har etter hvert blitt en meget viktig spiller for de røde, med fem ligamål på samvittigheten denne sesongen. I de to siste kampene har han også notert seg for tre assists.

For Benitez er Kuyts allround-egenskaper like viktig som hans målteft.

- Noen ganger snakker folk bare om målscorere eller forsvar som holder nullen. Å ha en spiss som jobber så hardt som Kuyt, og som bidrar med målgivende pasninger, er bra både for de andre spissene og for midtbanespillerne, uttaler spanjolen til Liverpool Daily Post.

- Han kan presse, han kan løpe og han kan holde på ballen. Jeg er virkelig fornøyd med Dirk. Det er ikke enkelt for en ny spiller å finne seg til rette så raskt som han har gjort. Han har mye selvtillit nå. Han vil gjøre enda flere mål, og bidra ytterligere for oss, da han alltid gir 100% både i trening og kamp.

- Jeg har blitt fortalt at Dirk har en sterk psyke, og det gjør det lettere for han å venne seg til fotballen i England. Er du sterk både fysisk og mentalt, er det lettere å gjøre det bra i England, konkluderer Rafa.

Pompey med svak Anfield-statistikk
Portsmouth har ikke vunnet en bortekamp mot Liverpool på 55 år. Nå maner Harry Redknapp sine tropper til kamp.

- Anfield er ikke den enkleste banen å få med seg poeng fra. Liverpool har hatt trøbbel på bortebane denne sesongen. Jeg kan nesten ikke tro at de ikke har gjort mål fra åpent spill på utebane ennå. Men de har fortsatt et godt lag, og vi vet at vi må stå på for å få med oss poeng fra denne kampen. Jeg føler meg også sikker på at Liverpool snart vil begynne å finne formen på bortebane, og jeg spår at de vil ende opp blant de beste også denne sesongen, sier han.

Bellamy mener han ble overfalt
Craig Bellamy nektet i går for å ha overfalt to unge kvinner på en nattklubb i Cardiff. Under den pågående rettsaken i den walisiske hovedstaden hevdet han at det isteden var en av de to kvinnene som overfalt han.

Bellamy er tiltalt for å ha overfalt Sophie Palmer (19) og hennes venninne, Holly Smith (18), på nattklubben ”No 10” den 5.februar i år. Frøken Palmer hevder at Bellamy tok strupetak på henne og holdt henne opp mot en vegg etter en krangel i en korridor. Frøken Smith har anklaget Bellamy for å ha tatt tak i henne over håndleddet.

Bellamy fortalte i går retten at han gikk gjennom korridoren da han kastet et blikk mot frøken Palmer, hvorpå hun spurte hva han tittet på. Bellamy skal da ha svart: ”Ikke deg. Dersom jeg så på noen, så var det de to jentene der borte. De er mye penere enn deg”. Bellamy fortalte at frøken Palmer besvarte dette med å slå han i ansiktet. Deretter skal Franklin Lynch, den andre tiltalte i saken, ha ført Palmer bort fra Bellamy.