Legender kritiserer Rafa

Phil Thompson mener at Benitez nå må kjøre Steven Gerrard sentralt på midtbanen sammen med Momo Sissoko. Samtidig snakker Ronnie Whelan varmt for et fast spisspar.

Steven Gerrard må inn sentralt på midtbanen. Det mener Liverpool-legenden Phil Thompson etter kapteinens svake innsats på høyreflanken mot Manchester United i helgen. Etter å ha gjort 23 mål i fjor, mange av dem fra en posisjon på høyresiden av midtbanen, har StevieG kun vært en skygge av seg selv denne sesongen. På 14 kamper har han fortsatt til gode å finne veien til nettmaskene.

Thompson, som var assistent-manager under Gerard Houllier, mener altså at løsningen er å flytte Gerrrard inn sentralt. Et syn han deler med mange andre ex-spillere for tiden. Den tidligere midtstopperen mener at det er Xabi Alonso som må ut av laget for å gjøre plass til kapteinen på den sentrale midtbanen.

- Det virker som om det er hardt å svelge for Steven at han må spille ute til høyre for tiden. I fjor, når Mohamed Sissoko og Xabi Alonso spilte så bra, ble han plassert der ute. Rafa roterte på laget i begynnelsen av sesongen i fjor også, og det gikk ikke så bra. Så snart han begynte å spille med en fast oppstilling på midtbanen – med Stevie ute til høyre – gikk det mye bedre. Men i år er det visse andre spillere som ikke fungerer på den sentrale midtbanen, uttaler Thompson til Liverpool Daily Post.

- Jeg ønsker å se Stevie spille i midten sammen med Momo Sissoko. Sistnevnte blir da den defensive spilleren av de to. De to har ikke fått noen reell sjanse til å spille sammen over tid, slår Anfield-legenden fast.

Thompson mener at Benitez med sin store tropp sliter med å finne de rette spillerne til kampene.

- Jeg tror faktisk ikke Rafa vet hva som er hans beste lag. Han har hentet inn flere gode kvalitetsspillere, men det har gitt han det problemet at han ikke vet hva som er hans beste 11. Noen av de mest erfarne spillerne har rett og slett ikke vært i form denne sesongen, og noen av de nye spillerne har lidd under dette. Det er vanskelige tider, spesielt på bortebane.

De røde er nå som kjent 11 poeng bak teten i ligaen. Et forsprang Thompson tror det blir vanskelig å ta igjen. Han går faktisk så langt som å konkludere med at Liverpool ikke har sjanse til å løfte ligatrofeet i mai.

- Jeg var ikke blant dem som tippet at Liverpool skulle vinne ligaen denne sesongen. Men jeg tror faktisk det vil skje neste år. Klubben beveger seg i riktig retning, og så lenge jeg ser fremgang ved sesongslutt vil jeg være fornøyd. Men nå er Liverpool ute av tittelkampen. Et lag som taper fire av sine første ni kamper vil ikke klare å gå til topps. Det er skuffende, men om jeg var Rafa ville jeg konsentrert meg om å sikre en plass i Champions League-kvalifiseringen nå. Det er slik situasjonen har blitt.

En annen tidligere Liverpool-spiller, Ronnie Whelan, argumenterer på sin side for at Benitez må bestemme seg for en fast angrepsduo som han satser på.

- Dersom man går tilbake i Liverpool-historien finner man til stadighet spisspar som spilte sammen over tid og utviklet et godt samarbeidsmønster som resulterte i scoringer. Disse spillerne utnyttet hverandres sterke sider. Jeg tenker på par som Keegan/Toshack og Daglish/Rush. Nå er det Bellamy og Crouch den ene dagen, Crouch og Kuyt den andre. I helgen var det Kuyt og Garcia.

- Når man skifter spisspartner hele tiden, utvikler man ikke samspillet og forståelsen seg i mellom. Det er det samme som at midtstopperne, eller hele forsvarsrekka for den saks skyld, bør være samspilte. Spiller man sammen fast, lærer man også å forstå hverandre bedre, sier Whelan og snakker dermed varmt for en fast førsteellever på bekostning av rotasjonsprinsippet.

Rooney vil ha Gerrard på laget
Wayne Rooney kaster i dag ved på bålet i diskusjonen om Steven Gerrards Liverpool-fremtid, når han går ut i engelsk presse og ønsker Liverpool-kapteinen velkommen til Manchester United. Rooney hyller Gerrard som en av de beste midtbanespillerne i verden.

- Steven Gerrard er mannen som driver Liverpool fremover, og han er en av de beste midtbanespillerne i verden. Dersom Liverpool hadde mistet han, ville de ikke vært halvparten så gode som de er med han på laget. Jeg finner ikke ord når jeg skal beskrive han som spiller, for det finnes ikke hans make. Jeg skulle ønske han ville spille for Manchester United, men det tror jeg aldri vil skje, siteres United-spissen.