Liverpool jakter brasilianer

Sky Sports skriver at Rafael Benitez ønsker å hente sin tidligere spiller i Valencia, Fabio Aurelio, til Anfield på fri overgang etter denne sesongen.

Den 26-årige brasilianeren har nektet å skrive under en ny kontrakt og Sky melder at greske Olympiakos sammen med Rafael Benitez og Liverpool er de som har vist mest interesse så langt for å hente Aurelio på Bosman.  Storklubbene Barcelona og Real Madrid skal også følge situasjonen.

Etter det liverpool.no erfarer så skal Fabio Aurelio Rodrigues være en spiller som Liverpool vurderer nøye.  Under Rafael Benitez i Valencia var han bare tilnærmet fast på laget i 2002-03 sesongen, da han startet 23 kamper og scoret 8 mål, men har siden slitt en del med skader.

I årets sesong har den lyshudede brasilianeren vært på banen i 23 av 27 ligakamper for et Valencia som ligger på 2.plass i La Liga.  Ved 13 av disse kampene har han imidlertid kommet inn som innbytter.  Det var også tilfellet i siste kamp mot Real Madrid, da han fikk ti minutter ute på midtbanens venstrekant til tross for at han hadde slitt med influensa under dagene i forkant.

Fabio Aurelio er en venstreback som også kan benyttes som midtbaneanker eller ute på venstrevingen.  Hans største fortrinn er en ”brasiliansk” venstrefot, som gjør at han gjerne tar frisparkene til Valencia i nærheten av motstanderens 16-meter.  Ifølge hjemmesiden til Valencia er han 178 cm høy og veier 75 kg.

Dersom Rafael Benitez skulle lykkes i å hente sin tidligere elev til Merseyside vil det samtidig sette spørsmålstegn ved fremtiden til Djimi Traore og Stephen Warnock på Anfield.