Liverpool møter Reebok i retten i morgen

Liverpool FC er i konflikt med sin tidligere utstyrsleverandør Reebok, og går nå rettens vei for å få utbetalt £7M i sponsorpenger som man mener man har utestående.

Liverpool FC har stevnet sin tidligere utstyrsleverandør Reebok for retten, og rettsaken starter med en høring i London i morgen. Liverpool Echo forventer at saken vil dra ut i flere måneder.

Liverpool FC og Reebok røk utklar etter at utstyrsleverandøren ikke klarte å overholde leveringsdatoen for Liverpools bortedrakt ved starten av 2005/06-sesongen. Årsaken til dette var Liverpools pågende sponsorforhandlinger med Carlsberg.

Reebok påstod de tapte hele £7M i inntekter som følge av at draktsponsoren ikke kom på plass tidsnok, og nektet derfor å utbetale en tilsvarende sum i sponsormidler til LFC. Reebok overholdt dermed ikke kontrakten de hadde med fotballkubben.

Liverpool FC insisterer på at forsinkelsen på to måneder ikke førte til noe inntektstap for Reebok overhodet, og at det bare førte til en utsettelse av draktsalget og dermed også av inntektene. Nå ønsker derfor LFC å få utbetalt de £7M som de har utestående i henhold til kontrakten med Reebok.

Reebok UK ble overtatt av Adidas i fjor, og Adidas ”arvet” dermed også kontrakten med Liverpool. Klubben er imidlertid kun i konflikt med Reebok-armen av selskapet, og ikke klubbens nye utstyrsleverandør.