Liverpool vurderer spanskehjelp

Gabriel Paletta og Salif Diao kan bli lånt ut til Primera Division. Ville spekulasjoner fra Spania angående fremtiden til Xabi Alonso.

Kamptrening for Paletta?
Ifølge dagens Liverpool Echo kan Gabriel Paletta være på vei til Gimnastic i januar, da i en utlånsavtale for resten av sesongen.  Nyopprykkede Gimnastic bunner Primera Division under vinterpausen og er ivrig etter å hente inn nytt blod for å prøve å redde kontrakten. 

Paletta skal være en spiller som interesserer spanjolene.  20-åringen har ikke greid å true Carragher, Hyypiä og den nye stjerneskuddet Daniel Agger i kampen om midtstopperplassene, og Rafa Benitez kan være villig til å gi argentineren mulig kamptrening gjennom et utlån.  Paletta var en av de spillerne man ønsket å gi kamptrening gjennom Carling Cup, men dersom de røde skal gå til topps i denne cupen må man nå slå lag som Arsenal, Tottenham og sannsynligvis Chelsea på veien.  Det gir mindre rom for at Benitez vil rotere på sitt lag.

Låneavtalen til Salif Diao i Stoke går ut i januar, og selv om afrikaneren har gjort det bra i The Championship virker det ikke som om kontrakten vil bli fornyet etter nyttår.  Diao har ingen fremtid i Liverpool og Salif kan derfor også bli vurdert av Gimnastic gjennom en kontrakt for resten av sesongen.


Agurktid i spillefritt Spania
Den store spanske avisen AS hadde i går en høyst spekulativ artikkel om at Xabi Alonso skal være øverst på ønskelisten til ambisiøse Atletico Madrid.  Det eneste som blir bekreftet i artikkelen er imidlertid at Atletico ikke har hatt noen kontakt med Anfield.  AS tror at Alonso vil ha en prislapp på om lag £15M.

Xabi Alonso har kontrakt med Liverpool fram til 2009 og spiller regelmessig på den beste elleveren.  Det er ingen ting som tyder på at Rafa Benitez vil løfte et øyelokk dersom det skulle komme en henvendelse fra Madrid, da alle signaler sier at Xabi er en viktig del av fremtiden til de helrøde.