Merseyside-derby for juniorene

Liverpool U18 har slitt med ligaformen i det siste. I morgen står lokalderby mot Everton på programmet, og da kan alt skje.

Etter to strake tap skal Liverpool U18 i morgen prøve å få skuta på rett kjøl igjen. Det skjer i lokalderbyet mot Everton i Netherton. Avspark er klokken 12.00 norsk tid.

Guttene til John Owens har slitt i ligaen, mens man samtidig har surfet på en medgangsbølge i juniorcupen. Laget står bokført med bare en seier på sine siste fire ligakamper. Den kom til gjengjeld mot Manchester United. De svake resultatene har medført at håpet om å ta igjen serieleder Blackburn har svunnet. De røde er nå 11 poeng bak Lancashire-laget, men har en kamp til gode på dem.

Ettersom Everton står på motsatt banehalvdel i morgen, er det ventet en tøff og fysisk batalje. Begge lag kjenner hverandre godt fra før, og vil være desperate etter å slå naboen.

Det første møtet lagene i mellom denne sesongen endte med at Everton vant 1-0 på Liverpools akademi. Dette håper nå trener Owens å revansjere.

- Når Liverpool spiller mot Everton er det alltid en kamp begge lag ønsker inderlig å vinne. Dette blir ikke annerledes. Nå ser vi bare frem til kampen. Det gjør man sikkert i Everton-leiren også. Det er alltid en ekstra nerve i disse nabo-oppgjørene, da spillerne har spilt mot hverandre fra ung alder av i skolekamper, representasjonskamper og for klubbene sine. De kjenner hverandre godt, og håper å danke ut naboen, slår treneren fast til Liverpool Daily Post.

- Vi prøver å fortelle guttene at de må behandle alle kamper likt, og spille med samme innstilling og holdning, men det blir likevel annerledes når to lag fra samme by møtes. Selv trenger vi å slå tilbake etter tapet mot Wolves, og det finnes ingen bedre kamp å gjøre det i enn i byderbyet, legger han til.

Etter å ha kommet litt på etterskudd i forhold til tetlagene, satser de røde nå på at topplagene skal avgi poeng. Men viktigst av alt er det selvfølgelig å konsentrere seg om egen form. Det vil også være godt for selvtilliten før semifinalen i juniorcupen neste fredag om man vinner mot byrivalen.

Francis Smith må stå over Everton-kampen på grunn av en leddbåndskade i ankelen.