Mesterliga-måltyven forsvarer angriperne

Luis Garcia tror fortsatt at Liverpools spisser kan score mål. Paul Anderson på benken?

- Jeg har tro på angriperne våre, for de er noen av de beste i Europa, sier spanske Luis Garcia, som selv bidro sterkt gjennom sine fem mål i løpet av forrige sesongs mesterliga.

Deretter ramser den lille teknikeren opp hvorfor han mener Liverpool-spissene er i Europa-toppen.

- Robbie Fowler er en legende, Fernando Morientes har vunnet tre av de fire Champions League-finalene han har spilt, Djibril Cisse er en veldig rask og sterk og Peter Crouch er i ferd med å bli en veldig, veldig god spiss, sier Garcia.

Samtidig innrømmer han at det er mye å gå på i forhold til det laget beviste i forrige kamp, og at avslutningsfasen er noe de rødkledte trenger å forbedre. Når det gjelder kveldens kamp, virker han ikke veldig bekymret:

- Vi kontrollerte stort sett hele kampen forrige gang vi møttes, men det hjalp ikke mye så lenge vi ikke scoret. Vi hadde noen sjanser, men ballen gikk ikke inn. Det var en av de kveldene, konkluderer Liverpools nummer 10.

På grunn av mangelen på mål har Liverpool fått en del kritikk for å være et defensivt lag. Denne kritikken mener Garcia er uberettiget.

- Riktignok er vi alltid solide bakover, men målet er å bygge opp spillet bakfra, for å snu forsvar til angrep, påpeker han. 

Når angrepet først er faktum, mener han altså fortsatt at spissene er i stand til å score. I tillegg understreker han at også andre kan bidra med mål.

- Alle på dette er laget er i stand til å score avgjørende mål. Steven Gerrard kan gjøre det, Xabi Alonso kan gjøre det og jeg kan også gjøre det, slik jeg gjorde noen ganger i fjor, nevner midtbanemannen.

Om det skjer blir klart fra klokka 20.45 i kveld. Kampen mot Benfica går direkte på TV3, men kan også følges her på Liverpool.no. Hvis du vet du verken er i nærheten av PC eller TV på det tidspunktet, anbefaler vi vår sms-tjeneste.

Paul Anderson på benken?
Flere nettsteder spekulerer i ettermiddag i om unggutten Paul Anderson (17) kan få en plass på benken under kveldens viktige kamp.

Den pasningssikre høyrekanten kom til Anfield fra Hull som en del av en byttehandel med John Welsh.