Midtbanerolle for Carragher

Eriksson tester Jamie Carragher i en rolle som midtbaneanker i kveldens oppvarmingskamp mot Ungarn. Gerrard får en fri rolle der han skal gi støtte til Owen på topp. Crouch på benken.

Englands landslagssjef Sven Göran Eriksson viser kortene under kveldens privatlandskamp mot Ungarn på Old Trafford. Svensken har nemlig uttalt at laget han stiller med i kveld sannsynligvis også blir startelleveren i den første VM-kampen mot Paraguay 10.juni. I så fall vil Jamie Carragher noe overraskende starte mesterskapet i Tyskland i en defensiv midtbanerolle.

Det eneste usikkerhetsmomentet for England i forhold til kveldens kamp, er tilstanden til Michael Owen. Han pådro seg en lårskade på trening i går, og måtte gjennom en såkalt scan i går kveld. Undersøkelsen viste ingen nevneverdig skade, men Eriksson kan likevel finne på å hvile Owen i kveld. Det vil i så fall bety en startrolle for Peter Crouch, som opprinnelig ikke var ment å figurere mot ungarerne.

Eriksson har nemlig tilsynelatende planlagt å spille med bare en ren spiss mot Ungarn, og så fylle opp med fem mann på midtbanen, der Jamie Carragher er tiltenkt en ankerrolle, mens klubbkamerat Steven Gerrard skal støtte spissen i en fri offensiv rolle. Det betyr med andre ord at Eriksson velger Carragher fremfor Michael Carrick i et slikt system.

England-manageren ser dermed ut til å gå bort fra sin 4-4-2 oppstilling med Crouch og Owen på topp kun dager før mesterskapet i Tyskland starter. Et system det var opplest og vedtatt at han ville starte VM med bare for en måned siden.

- Når vi starter kampen i kveld, vil vi benytte det laget jeg tror vil starte mot Paraguay. Vi kan starte med Crouch og Owen på topp, men vi kan også likegodt starte på en annen måte, uttaler Eriksson til britisk presse før kampen. Svensken svarte bekreftende på at han akter å ta en nærmere kikk på angrepsalternativene i denne ukens privatlandskamper.

Kveldens privatlandskamp mellom England og Ungarn kan forøvrig følges direkte på TV i Skandinavia. SportN viser kampen i Norge, mens Viasat Sport 1 sender kampen i Sverige og Danmark. Avspark er klokken 21.00.