Mishagsytringene vil hagle over Bellamy

Craig Bellamy er ingen populær mann på Ewood Park etter at han forlot Blackburn i sommer. Det vil han få erfare i ettermiddag. Dirk Kuyt i tvekamp mot vennen André Ooijer.

Craig Bellamy returnerer i dag til Ewood Park for første gang siden sommerens £6M-overgang til Liverpool. Det vil utvilsomt bringe frem blandede følelser både for spilleren selv, hjemmelagets manager og spillere, og ikke minst Blackburns tilhengere. En som imidlertid er full av lovord om waliseren er Blackburn-manager Mark Hughes. Han sier at Liverpool-spissen er en misforstått spiller.

Mens Bellamy kan vente seg en solid dose ukvemsord fra tribunene om han spiller for Liverpool i ettermiddag, er det motsatte tilfelle fra hans tidligere manager. En leggskade kan sette en stopper for møtet med klubben Bellamy hjalp frem til UEFA-cupspill i fjor, men blir han spilleklar vil Blackburn få bryne seg på en spiss som har dokumentert solid form de siste kampene.

- Jeg var aldri i tvil om at Craig ville gjøre det bra i Liverpool. Han er en kvalitetsspiller og en god proff. Folk misforstår han til tider. Om de kjente han, og jobbet med han hver dag, ville de forstå hvilke gode holdninger han har. Han prøver å bli bedre hele tiden. Du kan ikke forlange noe mer enn det. Han får kanskje en blandet mottakelse når han returnerer til Ewood Park, men folk burde ikke glemme hva han utrettet for oss i fjor. Han var en av grunnene til at vi hadde en så god sesong, mener Hughes.

27-åringen bidro sterkt til Liverpools seier over Watford på lørdag, som en av de rødes aller beste spillere. Han gjorde også sitt fjerde mål på de fire siste Premier League-kampene. Med sin hurtighet, aggressivitet og gode løp utgjør han en stor trussel for motstanderen når Liverpool kontrer. Egenskaper som ofte kommer bedre til sin rett på bortebane enn hjemme.

Hughes kjenner imidlertid Bellamys sterke sider godt. Foruten å være hans manager i fjor, har han også spilt sammen med Liverpool-spissen for Wales.

- Liverpool er i ferd med å få det beste ut av Craig, slik som vi gjorde i fjor. Han begynner å finne seg til rette nå. Han er en utmerket spiller. Vi ønsket at han skulle bli hos oss, men slik ble det ikke. Men jeg vil ikke forklare det faktum at vi nå ligger utsatt til på tabellen med avgangen til Craig.

Blackburn røk på en skikkelig smell på lørdag, da de tapte hele 6-2 for Arsenal på Emirates Stadium. Dermed ligger de bare ett poeng over nedrykksstreken.

- Vi forventet ikke å befinne oss i en slik situasjon, men det har sin forklaring. Vi har slitt med skader på nøkkelspillere, og har hatt tre spillere langtidsskadet. Vi har også fått en rekke dommeravgjørelser mot oss. I flesteparten av kampene har jeg vært fornøyd med spillet, sier Hughes.

- Vi er skuffet over resultatet mot Arsenal sist, men seieren ble alt for stor etter spill og sjanser. Vi ga dem god kamp, og det akter vi å gjøre mot Liverpool også, legger han til.

Kuyt vs Ooijer
Det ligger an til en skikkelig ”kamp i kampen” når nederlenderne Dirk Kuyt og André Ooijer skal måle krefter på Ewood Park i ettermiddag. Kuyt som spiss på Liverpool og Ooijer som midtstopper hos Blackburn. De to landslagsspillerne er nære venner, og treffes ofte på fritiden også. Dette er første gangen de spiller mot hverandre på britisk jord, etter at Kuyt måtte stå over møtet på Anfield i oktober grunnet skade.

- André er en god venn, som jeg treffer hver uke. Han bor i Manchester, så jeg reiser dit en uke, så besøker han meg neste uke. Våre koner er også gode venninner. Jeg ser frem til å spille mot han. Vi har kjent hverandre i fem år, og det blir morsomt å møte han i kamp. Han liker å spille mot meg også, men jeg gjorde fem mål mot mens vi begge spilte i Holland, enda han hadde markeringsjobb mot meg, ler Kuyt.

- Liverpools supportere har gitt meg mye respekt, og det betyr mye for meg, bedyrer nederlenderen til Daily Mail.

- Vi kommer fra en tøff oppgave mot Watford, som var defensivt sterke, men vi fortjente seieren. Blackburn vil også bli en hardt nøtt å knekke, men vi har spilt bra i de siste kampene og går til verket med mye selvtillit. Vi har gjort mange mål og holdt buret rent den siste tiden. Slikt gir selvtillit. Jeg er fornøyd ettersom laget spiller bra. Jeg var også involvert i begge scoringene på lørdag. For meg er det like viktig som å score, legger han til.