Momo håper å være tilbake i mai

En optimistisk Mohamed Sissoko snakker for første gang om øyeskaden. Afrikaneren håper å være tilbake i spill igjen før sesongslutt.

Mohamed Sissoko har lovt seg selv at han vil komme tilbake på fotballbanen allerede denne sesongen, og nå krysser han fingrene for at Liverpool kan nå Champions League-finalen, slik at han kan gjøre et emosjonelt comeback innen den tid.

Afrikaneren må hvile etter den stygge øyeskaden han pådro seg i kampen mot Benfica i Lisboa, men har i dag forsikret sine fans om at han vil spille fotball igjen.

- Denne skaden kom skikkelig ubeleilig. Jeg følte jeg spilte min beste fotball siden jeg kom til Liverpool, og hadde virkelig funnet meg til rette i engelsk fotball. Men nå har jeg lovt meg selv at jeg vil spille igjen innen utgangen av mai. Kanskje kan jeg få være med på en finale i FA-cupen eller Champions League, sier en optimistisk Momo til liverpoolfc.tv i dag.

Dette er første gangen midtbanekrigeren gir et intervju etter den stygge skaden. Den tidligere Valencia-spilleren innrømmer at han fryktet at han aldri kom til å spille fotball mer umiddelbart etter at skaden oppstod.

- Dette var det skumleste som har skjedd meg i mitt liv. Legen i Lisboa fortalte meg at det var store sjanser for at jeg ville miste synet på mitt høyre øye. Plutselig begynte alle disse tankene å melde seg i hodet mitt, og jeg undret på om dette var slutten på min karriere, medgir han.

- Jeg var helt nede i kjelleren mentalt sett. Jeg hadde voldsom hodepine og smertene var uutholdelige. Jeg klarte ikke å håndtere situasjonen, der jeg lå uten å ha noen svar på alle mine spørsmål. Jeg følte det som om livet mitt var i ferd med å rase sammen, forteller han.

- Så snart jeg kom tilbake til England organiserte klubben det slik at jeg fikk oppsøke en spesialist. Han fortalte meg at skaden ikke var så stygg som jeg hadde fryktet, og det var som om en massiv bør ble lettet fra mine skuldre. Jeg oppsøkte kirurgen igjen denne uken, og han er optimistisk med tanke på at jeg skal gjenvinne normalt syn på øyet, men han innrømmer også at det er en sjanse for at det aldri vil bli 100% bra igjen. Det er selvsagt ikke bra, men fremtidsutsiktene er i alle fall bedre enn de jeg først fikk skissert.

- Det blir en frustrerende kveld for meg når Benfica kommer hit på onsdag, men det er ikke mye jeg kan gjøre med det. Det foreligger ingen planer om noen operasjon. Jeg må hvile i minst to måneder. Selv om jeg kan åpne øyet igjen nå, lider jeg av synsforstyrrelser. Det blir imidlertid litt bedre for hver dag som går.

- Manager Rafael Benitez har antydet at jeg skal reise bort og få meg en ferie, fordi han tror det blir hardt for meg å være i klubben når jeg ikke er i stand til å bidra med noe ute på banen, avslutter Sissoko.